Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginula djevojka

Svjedoci nesreće: Signalizacija nije radila, čuo se jak prasak, potom mrtva tišina

Na pružnom prijelazu u Brdovcu vlak naletio na osobni automobil
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/11
27.04.2020.
u 12:52

27-godišnja djevojka je poginula dok su sestre blizanke ozlijeđene u nedjelju navečer u nesreći na pružnom prijelazu u Brdovcu.

Jedna 27-godišnja djevojka je poginula dok su sestre blizanke ozlijeđene u nedjelju navečer u nesreći na pružnom prijelazu u Brdovcu kod Zaprešića. Tijekom prelaska pruge na stražnju lijevu bočnu stranu njihova automobila naletjela je lokomotiva kojom je južnim kolosijekom u smjeru istoka upravljao 33-godišnji strojovođa. Preminula 27-godišnjakinja sjedila je na stražnjem sjedalu, dok su vozačica i suvozačica lakše ozlijeđene.

Iz policije su kazali kako na tom potezu nema rampe, no da su ispred prijelaza postavljeni uređaji za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka i prometni znakovi Andrijin križ i prometni znak 'stop-obavezno zaustavljanje'. 

 

Vozačica Mercedesa tvrdila je da je krenula preko pruge jer nije bila upaljena zvučna i svjetlosna signalizacija, dok su strojovođa i njegovi kolege izjavili da je signalizacija bila upaljena, piše Jutarnji list.

I izjave nekih svjedoka idu u prilog tvrdnji vozačice.

- Sjedio sam na kauču metar od balkona koji je bio otvoren. Čim sam čuo udarac, izletio sam van. Na ulici je bila mrtva tišina. Dvije cure su istrčale iz auta i počele vrištati. Njih dvije su bile u šoku, treća nije disala. Kad sam trčao iz dvorišta nisam vidio da signalizacija radi. Svi su se derali da ne zvoni - ispričao je svjedok nesreće za 24sata dok je drugi dodao:

- I ja sam tu blizu, odmah ova prva kuća. Samo se čuo udarac, nije radila signalizacija. Ništa nije zvonilo. Bilo je tu nesreća i prije, ali ne jer signalizacija nije radila, nego jer su ljudi prolazili dok je zvonilo. Ovo je prvi put da je nesreća bila, a da signalizacija nije radila.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:33 27.04.2020.

HŽ, jel to ona firma koja brine o školovanju svojih djelatnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije