Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSKUPLJENJE Novi cjenik u dječjem vrtiću Kockavica

Sveta Marija: Boravak djece u vrtiću poskupio za 70 kuna

12.11.2008.
u 16:54

Poglavarstvo Općine Sveta Marija prihvatilo je odluku o povećanju ekonomske cijene dječjeg vrtića Kockavica u Svetoj Mariji za ovu školsku godinu, koju je donijelo Upravno vijeće te predškolske ustanove.

Omjer ostaje isti
Ona će prema izračunu od 1. studenog iznositi 1110 kuna, umjesto dosadašnjih 1040 kuna. Omjer sufinanciranja i dalje će ostati polovičan, 555 kuna roditelji i isto toliko Općina Sveta Marija. Nije prošlo ni mjesec dana otkako se ta točka ponovno našla na dnevnom redu Poglavarstva, koje tada nije prihvatilo roditeljske zahtjeve.

Oni su tada tražili izmjenu omjera sufinanciranja i cijenu od 1100 kuna. Roditelji su predložili da 60 posto iznosa pokrije Općina, a oni bi plaćali 40 posto. U Općini ističu da u ovom trenutku ne mogu udovoljiti roditeljskim zahtjevima jer su financijski opterećeni izgradnjom nove vrtićke zgrade, u što je, unatoč financiranju Međimurske županije, uloženo 100 000 kuna.

Ove će godine Općina iz svog proračuna za potrebe vrtića izdvojiti 260 000 kuna. Vrtić Kockavicu polazi 23 djece. Načelnica Marija Frančić kaže da je Općina dosad za potrebe vrtićke djece, osnovaca i srednjoškolaca izdvojila 432 000 kuna, što je 31,5 posto izvornih općinskih prihoda.

Dajemo koliko možemo
U nacrtu proračuna za iduću godinu samo se za donacije školi predviđa 25 000 kuna.

– Novac je to kojim školi godinama s 200 kn po učeniku pomažemo u sufinanciranju boravka četvrtih razreda u Školi u prirodi, a sedmašima dajemo 200 kn za maturalac. Dajemo koliko možemo – nabraja načelnica M. Frančić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije