Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u zadru

Strava na cestama: Jedan jurio 143 km/h pijan i naoružan, a drugi skrivio dvije prometne

policija
Marijan Susenj/PIXSELL
06.11.2020.
u 10:05

Pružena mu je liječnička pomoć u OB Zadar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Nad njim je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom mu je očitana koncentracija alkohola od 0,53 g/kg dok je testiranje na droge odbio.

U srijedu, 04. listopada u 14.06 sati u Gornjem Karinu vozač osobnog automobila Peugeot splitskih registarskih oznaka nije se zaustavio na znakove koje su mu davali policijski službenici.

Naime, 33-godišnjeg vozača koji je upravljao vozilom brzinom od 143 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h policijski službenici su pokušali zaustaviti, a on je nastavio vožnju unatoč policijskim upozorenjima svjetlosnim i zvučnim signalima. Ubrzo je zaustavljen i izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg te mu je u vozilu pronađena drvena palica koja mu je oduzeta.

​Vozač je uhićen te doveden u službene prostorije policije i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je  jučer priveden  na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja prekoračenja brzine, vožnje pod utjecajem alkohola te nepostupanju po naredbi policijskih službenika iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 

Sinoć oko 20.30 sati u Ulici dr. Franje Tuđmana u Zadru 29-godišnji vozač je u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja B kategorijom i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla, osobnim automobilom Volkswagen Golf uslijed nepropisnog pretjecanja izazvao prometnu nesreću kojom prilikom je udario u drugo vozilo i pričinio materijalnom štetom te se udaljio s mjesta događaja. 

Nakon toga je oko 20,40 sati u Vukovarskoj ulici zbog neprilagođene brzine izazvao drugu prometnu nesreću kada je vozilom sišao s kolnika i udario u betonski zid. Potom je opet nastavio vožnju te je ubrzo pronađen od strane policijskih službenika Interventne jedinice policije u Polačkoj ulici. Vozač je te je uhićen i doveden u službene prostorije.

Pružena mu je liječnička pomoć u OB Zadar gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Nad njim je izvršeno alkotestiranje kojom prilikom mu je očitana koncentracija alkohola od 0,53 g/kg dok je testiranje na droge odbio. 

Nad 29-godišnjakom je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
10:18 06.11.2020.

Zadar treba odmah promovirati kao top adrenalinsku turisticku destinaciju Hrvatske, jer ako ne doživiš uzbuđenje uz koronavirus, možeš doziviti da te neki domači pijani domoljub zgazi autom na rivi ili uz domoljubni dišpet upuca pištoljem na obali uz kupanje.

SI
sisavac
11:33 06.11.2020.

zadar je uvijek bila in destinacija. potajno su se razvili u sjeni splita, al u njima ostao onaj italo-albanski mentalitet, koji veseli i plaši. tek tamo, blizu zadra, počinje dalmacija. oni znaju da su oni prvi dalmatinci.

BO
bolnaistina
10:43 06.11.2020.

Taj kaj je vozil 143 na sat man je imal man super tajnu misiju, tak da nigdo i nigdar nesme znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije