Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ramuš Haradinaj

Srbiju pozvao na 'europsko ponašanje' u slučaju spomenika

ramush haradinaj
AFP/PIXSELL
30.12.2012.
u 12:01

Haradinaj je dodao i kako je "takvo ponašanje i poštivanje europskih standarda neophodno budući da i Kosovo i Srbija streme učlanjenju u Europsku uniju".

- Moja bi molba bila da se Beograd ponaša europski i prema ovoj temi. Nadamo se kako će službeni Beograd upotrijebiti europske kriterije u ponašanju u tom slučaju - rekao je vođa Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj u Prištini nakon susreta s predstavnicima Albanaca iz tri općine s juga Srbije - Preševo, Bujanovac i Medveđa koji su mu se požalili kako srpske vlasti zahtijevaju uklanjanje spomenika podignutog u Preševu poginulim pripadnicima OVPBM i prijete da će to nasilno učiniti, javlja agencija Beta.

Dodao je kako je \"takvo ponašanje i poštivanje europskih standarda neophodno budući da i Kosovo i Srbija streme učlanjenju u Europsku uniju\". Predsjednik općine Preševo Ragmi Mustafa je rekao kako na eventualno \"vandalsko\" ponašanje srpskih vlasti neće odgovoriti na isti način i on drži da srpski dužnosnici raspravu oko spomenika koriste za unutarnje političke potrebe,\"jer spomenik nikome ne smeta\" te predložio da se problem riješi uz pomoć međunarodnih posrednika. No, nisu svi tako pomirljivi pa Januz Musljiu iz Pokreta demokratskog progresa, kaže kako \"nema snage koja može ukloniti taj spomenik\".

>>Nikolić bi srušio spomenik u Preševu, a u NATO ne bi nikada

 

Komentara 2

Avatar madcap
madcap
20:04 30.12.2012.

Srbi su u ovome u pravu, ali malo više međusobne tolerancije ne bi loše došlo ni Albancima ni Srbima. Kososvska vlada mora učiniti sve da Srbe integrira u novu državu i da sačuva veliko srpsko kulturno blago na Kosovu, a Srbi moraju napokon pokušati pružiti ruku Albancima pa ako treba i tolerirajući im i ovaj spomenik kojeg su sagradili mimo zakona i procedure.

OB
-obrisani-
13:37 30.12.2012.

Stvarno trazi nemoguce... Kad nisu posustajali od rusenja ,crkvi ,bolnica, skola , kuca sta je njima spomenik porusiti... Zar smo zaboravili ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije