Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEŽBE DILJEM SRBIJE

Srbija pozvala rezerviste: 'Priprema za provođenja mjera civilne zaštite u miru, izvanrednom i ratnom stanju'

SERBIA-PESTER-MILITARY-EXERCISE
Foto: Predrag Milosavljevic/XINHUA
1/2
05.03.2022.
u 13:38

Na objavljenom rasporedu se vidi da će rezervisti održavati vježbe u ožujku diljem Srbije.

Srpsko Ministarstvo obrane pozvalo je rezerviste iz pričuvnog sastava svoje vojske zbog održavanja vježbi koje su u nadležnosti Uprave za obvezu obrane, navode na stranicama Ministarstva.

Centri Ministarstva obrane za lokalnu samoupravu, kako navode, "pozivaju vojne obveznike radi reguliranja pitanja vezanih za ratni raspored u jedinicama civilne zaštite i pozivanja pripadnika jedinice civilne zaštite na jednodnevnu i višednevnu obuku - treninge civilne zaštite, na osnovu Odjela za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova".

Na objavljenom rasporedu se vidi da će rezervisti održavati vježbe u ožujku diljem Srbije, prenosi Danas.rs.

- Jednodnevnu i višednevnu obuku - treninga pripadnika specijaliziranih jedinica civilne zaštite provodi Sektor za izvanredne situacije Ministarstva unutarnjih poslova. Vojni obveznici se pozivaju na navedene aktivnosti za potrebe funkcioniranja civilne zaštite kako bi pravovremeno se pripremili za provođenja mjera civilne zaštite u miru, izvanrednom i ratnom stanju - navode iz srpskog Ministarstva obrane.

Obuka se provodi od 2018. godine za sve one koji nisu odslužili vojni rok.

VIDEO: Rusija najavila prekid vatre kako bi se evakuirali civili, Ukrajinci se pripremaju za evakuaciju Mauripolja

Komentara 31

ST
stefj
13:55 05.03.2022.

A eto. Zakuhava se i ovdje. Već vidim kako ćemo za koji mjesec biti Ustaska vlast koja preti srpskoj nejači... Baš me zanima što će odabrati Pupovac, kune ili dinare...

IL
ilustrator
14:05 05.03.2022.

što li kažu oni iz mirovnih studija, osuđuju li zveket oružja, provokaciju militarista?

Avatar Le-Freak
Le-Freak
14:50 05.03.2022.

Rado ide Srbin u vojnike. Dvojica vuku trojica tuku. Osim mozda u internet bojnu ili u heroje iz daleka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije