Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO DJELO

Državna službenica odavala tajne podatke

šalter
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/Ilustracija
24.12.2019.
u 15:26

Osim državne službenice, policija je nakon kriminalističke obrade kazneno prijavila i 30 godina mlađu ženu zbog poticanja na kazneno djelo

Državna službenica zaposlena u policijskoj postaji na području koje pokriva splitsko-dalmatinska Policijska uprava, kazneno je prijavljena zbog toga što je neovlašteno davala podatke fizičkoj osobi, doznaje se u utorak, 24. prosinca u splitskoj policiji.

Riječ je o 60-godišnjoj državnoj službenici koja je na nagovor 30-godišnje poznanice neovlašteno dala podatke koji su službena tajna.

Osim državne službenice, policija je nakon kriminalističke obrade kazneno prijavila i 30 godina mlađu ženu zbog poticanja na kazneno djelo.

Neslužbeno se doznaje kako je policija 60-godišnjakinju kazneno prijavila zato što je 30-godišnjakinji dala kompletne podatke o jednoj osobi, što po zakonu nije dopušteno s obzirom na to da se osobni podatci, koji su službena tajna, mogu davati samo pravnoj osobi s određenim razlogom.  

Ključne riječi

Komentara 4

CO
cokoljindaa
19:31 24.12.2019.

Nije ona odavala, nego prodavala informacije, to su dva razlicita pojma.

KO
Kokoiduhovi
10:36 26.12.2019.

I Miki Bandolero je primao, tražio i koristio povjerljive podatke policije u vezi s mnogobrojnim prijavama protiv njega, kriv je tko (pro)daje i tko prima i koristi. Pa je li po tom pitanju što poduzeto? Miki smijenjen? Kažnjen?

DU
dugonja66
16:19 24.12.2019.

hrvatska policija i vojska realna stvarnost idu u lov helekopterom svercaju oruzje njime zataskavaju kriminalne voznje dilaju drogu i migrantr a doticni ministar veli da je sve u redu hdz posla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije