Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE VIDI RAZLOG ZA ODLUKU VLADE

Smijenjena predsjednica Upravnog vijeća KB Dubrava: Sve smo profesionalno odradili

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio raspravom o izmjenama Pomorskog zakonika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.10.2020.
u 18:15

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju te ne zna što to dobro nisu napravili.

Nakon inspekcije u KB-u Dubrava, sukladno odluci Vlade smijenjeno je Upravno vijeće bolnice. No, bivša predsjednica Upravnog vijeća Grozdana Perić kaže da su sve profesionalno odradili.

- Mislim da smo zaista sve profesionalno odradili, ali su bili neki manji propusti. Mislim da za to nije bilo nadležno Upravno vijeće, a je li onome kako stoji u samom izvješću, da nije bilo koordinacije između koordinatora i ravnatelja, to je nešto što nije bilo u nadležnosti Upravnog vijeća -  rekla je za Dnevnik bivša predsjednica Upravnog vijeća KB-a Dubrava Grozdana Perić nakon odluke Vlade da smijeni vijeće.

Dodaje da pravi razlog za ovakvu odluku Vlade ne vidi, osim manjih problema u funkcioniranju te ne zna što to dobro nisu napravili. 

Podsjećamo, nakon što je liječnica iz navedene bolnice poslala pismo resornom Ministarstvu u kojem je naveden čitav niz propusta poslana je inspekcije. 

- Došao je izvještaj zdravstvene inspekcije u KB-u Dubrava, ima manjih propusta, ali isto tako je nađena neadekvatna razina komunikacije između Upravnog vijeća i koordinatora za bolničko liječenje pozitivnih na COVID-19. Očekujemo daljnje postupanje. Došlo je do promjene članova Upravnog vijeća - kazao je ministar zdravstva Vili Beroš nakon sjednice Vlade i dodao: - Zdravstvena inspekcija sve provjerava. Kao ministar mogu jedno razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće. Oni će se sastati i donijet će svoj pravorijek. 

Naveo je kako je utvrđeno je dualno vođenje bolnice, što je  prema njegovim riječima "moglo dovesti do disfunkcionalnosti" te da nije bilo većih nepravilnosti osim primjerice kašnjenja hrane. 

VIDEO: Jedan dan u KB Dubrava - bolnici prenamijenjenoj u COVID centar


 

Komentara 8

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
18:54 29.10.2020.

Da gospođa više radi u bolnici a manje u Saboru znala bi u čemu je problem Gospođa je najrstrošniji zastupnik u saboru Kalmetin kadar a suprug joj je zaradio kaznu zbog javnog pokazivanja oružja toliko o tome

SN
Snowman
18:33 29.10.2020.

Mali propusti ?????

AF
AfganistanskiHrvat
18:55 29.10.2020.

Gospođo Perić da li ste bar, od kada ste u vodstvu KBC-a, uspjeli smanjiti dug za 10kn?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije