Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema progona

Ravnatelj KB-a Dubrava: Nitko nije prijetio liječnici. Kolegica se potpisala na pismo

Zagreb: Noćas u hitnoj kirurškoj ambulanti KB-a Dubrava napadnut liječnik
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
28.10.2020.
u 11:58

Autorici pisma nitko nije prijetio i odbacujemo bilo kakvu mogućnost otkaza. Kolegici i svim drugim zaposlenicima još jednom zahvaljujemo na svemu što su učinili u suzbijanju aktualne epidemije, stoji u izjavi ravnatelja Srećka Marušića

Iz KB-a Dubrava poslali su priopćenje u kojem je izjava ravnatelja, izv. prof.dr. sc. Srećka Marušića, dr. med oko natpisa u medijima da se vrši progon jedne liječnice koja je poslala pismo medijima u kojem je upozorila na moguće nepravilnosti.

Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, u KB-u Dubrava ne provodi se nikakav progon, a posebno se ne progone osobe koje ukazuju na moguće nepravilnosti. Kolegica koja je pisala pismo na njega se i potpisala tako da je njen identitet poznat i ne provodi se nikakva istraga. Nakon što smo zaprimili pismo u kojem kolegica ukazuje na nepravilnosti, zatražili smo provođenje nadzora od Povjerenstva za unutarnji nadzor KB-a Dubrava.

Video: Ministar Vili Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstva!

Svrha nadzora nije progon nad kolegicom već utvrđivanje i otklanjanje mogućih nepravilnosti u radu Primarnog respiratorno-intenzivističkog centra. Autorici pisma nitko nije prijetio i odbacujemo bilo kakvu mogućnost otkaza. Kolegici i svim drugim zaposlenicima još jednom zahvaljujemo na svemu što su učinili u suzbijanju aktualne epidemije. Ne zaboravimo da je kolegica pismo napisala nakon što je cijeli tjedan svakodnevno radila s bolesnicima oboljelim od bolesti COVID-19. U KB-u Dubrava osigurana je potpuna medicinska skrb za sve pacijente.

Obzirom na veoma velik priljev novih bolesnika i opterećenost zdravstvenih djelatnika, teško je osigurati da sustav neprekidno savršeno funkcionira i mislim da je to svima jasno. Istina je i da postoji odljev zdravstvenih djelatnika, kako iz KB-a Dubrava tako i iz drugih bolnica. Međutim, zahvaljujući intervenciji Ministarstva zdravstva, zdravstveno osoblje iz drugih bolnica biti će privremeno premješteno u KB Dubrava, što će nam omogućiti da unaprijedimo zdravstvenu skrb naših bolesnika".

Komentara 17

MA
maxwell1
12:41 28.10.2020.

Javno prijete zeni putem televizije, pa se onda "zahvaljuju kolegici na ukazanim nepravilnostima". Vjerodostojno, zna se.

DU
Deleted user
12:20 28.10.2020.

Sve je jasno iz članka u Večernjem Dramatična pisma liječnika u KB-u Dubrava: 'Nedostaje lijekova i hrane, pacijentica je tri dana ležala gola' , a koliko me pamet služi, jedna liječnica je dala izjavu na TV-u da su to laži i da je sve OK i da se istražuje koja je to doktorica rekla da nije sve ok. Igrate se s ljudskim životima, a progonili bi savjesne ljude. Kako se zovu takvi kao vi? Nesavjesni, osrednji i lako zamjenjivi.

DU
Deleted user
12:30 28.10.2020.

Možda da netko podsjeti ravnatelja što je izgovorila glasnogovornica bolnice na N1. "Sumnja se na mladu liječnicu koja radi u respiracijskom centru, vjerujem da će institucije odraditi taj posao", rekla je Peršec. Novinari bi trebali tražiti izravno očitanje ravnatelja na izjave Peršec s obzirom da je ona ta koja je najavljivala da će se angažirati "institucije". Možda da se institucije sada angažiraju oko nje i ravnatelja pa utvrde tko se i zašto sada pravi grbav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije