Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE ZA SILOVANJE I SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Škaro trebao iznijeti obranu, no rasprava odgođena jer je bolestan

Velika Gorica: Nastavljeno suđenje Damiru Škari
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
26.09.2022.
u 15:04

Na prošloj raspravi u srpnju preko video - linka je ispitana žrtva, a nakon što Škaro iznese obranu, ako ne bude dopune dokaznog postupka, uslijedit će završne riječi te objava nepravomoćne presude.

Iako je bilo predviđeno da Damir Škaro, bivši čelnik AK Siget, bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač boksačke olimpijske medalje, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, gdje mu se sudi zbog silovanja i seksualnog uznemiravanja njegove tajice, iznese obranu, to se nije dogodilo. Rasprava je odgođena zbog njegove bolesti.

- Ima temperaturu i ne osjeća se dobro, pa je rasprava morala biti dogođena. U međuvremenu će se testirati  na COVID, nakon čega će biti poznato kada će biti zakazano novo ročište. U dosadašnjem djelu postupka su ispitani svi predloženi svjedoci te su provedena sva vještačenja - kazala je Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Na prošloj raspravi u srpnju preko video - linka je ispitana žrtva, a nakon što Škaro iznese obranu, ako ne bude dopune dokaznog postupka, uslijedit će završne riječi te objava nepravomoćne presude. Suđenje Škari je počelo u rujnu 2020., kada je zanijekao krivnju. Tužiteljstvo je tada tražilo da se sa suđenja isključi javnost, s čime se obrana složila, a sud je tome zahtjevu udovoljio.  

Prema optužnici silovanje je počinio u kolovozu 2019. Od početka niječe krivnju, no u prilog mu ne idu prikupljeni dokazi, poput njegovog DNK, koji nađen na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču haljine koju je taj dan nosila žrtva. U međuvremenu dok mu traje suđenje Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćno je presudio da mu Nova TV mora platiti 30.000 kuna odštete. Riječ je o jednoj od skandaloznijih presuda, jer je sud zaključio da je Nova TV povrijedila Škari čast i ugled zato što su objavili ispovijest njegove žrtve u emisiji Provjereno 5. rujna 2019. Odštetu mu moraju platiti, jer, kako smatra sud, u trenutku emitiranja emisije, protiv Škare koš nije bila podnijeta kaznena prijava.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije