Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJENO SUĐENJE BIVŠEM ČELNOM ČOVJEKU AK SIGET

Žrtva svjedočila preko video-linka, Škaro obranu iznosi u rujnu

Velika Gorica: Nastavljeno suđenje Damiru Škari
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
06.07.2022.
u 16:00

Optužen je za silovanje i seksualno uznemiravanje svoje tajnice, a suđenje mu je počelo u rujnu 2020., kada je zanijekao krivnju

Suđenje Damiru Škari, nastavljeno je iza zatvorenih vrata Županijskog suda u Velikoj Gorici, a u srijedu je svoj iskaz preko video-linka dala žrtva.

S njezinim saslušanjem završen je  dokazni postupak, a suđenje bi se trebalo nastaviti u rujnu, kada je predviđeno da Škaro iznese obranu. Optužen je za silovanje i seksualno uznemiravanje svoje tajnice, a suđenje mu je počelo u rujnu 2020., kada je zanijekao krivnju. Tužiteljstvo je  tada  tražilo da se sa suđenja isključi javnost, s čime se obrana složila, a sud je tome zahtjevu udovoljio.

Škaro je bivši čelnik AK Siget, bivši saborski zastupnik HDZ-a te osvajač boksačke olimpijske medalje.

Prema optužnici silovanje je počinio u  kolovozu 2019. Od početka niječe krivnju, no u prilog mu ne idu prikupljeni dokazi, poput njegovog DNK, koji nađen na gornjem obrubu i patentnom zatvaraču haljine koju je taj dan nosila žrtva. Optužnica je potvrđena u lipnju 2020.  iz drugog pokušaja, jer je prethodno Škarina obrana tražila izdvajanje nekih dokaza za koje su oni tvrdili da su nezakoniti, što je sud odbio.

Tijekom suđenja saslušani su predloženi  svjedoci i vještaci, a u međuvremenu dok mu traje suđenje Općinski sud u Novom Zagrebu nepravomoćno je presudio da mu Nova TV mora platiti 30.000 kuna odštete.  

Riječ je o jednoj j od skandaloznijih presuda, jer je sud zaključio da je Nova TV povrijedila Škari čast i ugled zato što su objavili ispovijest njegove žrtve u emisiji Provjereno 5. rujna 2019. 

Odštetu mu moraju platiti, jer, kako smatra sud, u trenutku emitiranja emisije, protiv Škare koš nije bila podnijeta kaznena prijava. Hoće li ta presuda opstati tek će se vidjeti nakon žalbi. 

>> VIDEO Objavljene snimke napada u Kopenhagenu: Ljudi bježali u panici, a napadač mahao puškom


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije