Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KARAKTER DOŠAO DO IZRAŽAJA'

VIDEO Hajdaš Dončić otkriva što Milanovićeva pobjeda znači za SDP

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
06.01.2020.
u 13:55

Glavna tema su jučerašnji predsjednički izbori na kojima je SDP-ov kandidat Zoran Milanović izabran za novog predsjednika Republike

Potpredsjednik Sabora Siniša Hajdaš Dončić (SDP) danas je gostovao u studiju Večernjeg TV-a.

Glavna tema bili su jučerašnji predsjednički izbori na kojima je SDP-ov kandidat Zoran Milanović izabran za novog predsjednika Republike.

Hajdaš Dončić rekao je da su u pobjedu vjerovali te zahvalio svima koji su izašli na izbore.

- Građani su procijenili da dosadašnji rad predsjednice nije bio dobar - rekao je.

- Mislim da će Milanović biti vrlo dobar predsjednik - dodao je.

Hajdaš Dončić rekao je da je do izražaja došao Milanovićev karakter. Komentirajući izjavu Bože Skoke da se Milanović prodao kao novo lice rekao je da on nije novo lice, ali da ima karakter.

- On je jednostavno radio i sa svojom pričom, sa svojom "normalnom" Hrvatskom, što ne znači da su oni koji nisu glasali za njega nenormalni, privukao je veći broj građana, birača i to je rezultiralo njegovom konačnom pobjedom - rekao je Hajdaš Dončić.

Na pitanje što ova pobjeda znači za SDP rekao je da im je to vjetar u jedra te mogući orijentir za sklapanje nove koalicije, a na pitanje hoće li se ovi predsjednički izbori preliti na parlamentarne rekao je da nije tako siguran.

1/42

- SDP će morati dosta raditi i dokazati da je dobra alternativa sadašnjoj korumpirajućoj vladi Andreja Plenkovića - rekao je Hajdaš Dončić.

Rekao je da Grabar-Kitarović baš nije pazila na svoje društvo tijekom obnašanja mandata, te da Milanoviću nitko neće određivati suradnike.

- Isključivo će izabrati ljude koje on želi izabrati, bez sufliranja - rekao je.

Je li došao kraj tenzijama u SDP-u?

- To se uvijek događa nakon parlamentarnih izbora. Nitko nije bedast ni blesav u SDP-u da u godini parlamentarnih izbora radi bilo kakva unutarnja previranja. Najnormalnije ćemo krenuti u parlamentarne izbore, jedinstveni, nadam se jači nego ikada, imamo priliku stvarno priliku i mogućnost da ovaj loš HDZ pobijedimo - rekao je Hajdaš Dončić.

Kakva će biti kohabitacija Milanovića i Plenkovića?

- Ja mislim da će biti dobra kohabitacija ako će Andrej Plenković poštivati Ustav - rekao je Hajdaš Dončić, dodajući da je Milanović rekao da mu je Ustav svetinja.

- Ne vidim razloga ako se ljudi drže zakona da to ne funkcionira. Milanović se sigurno neće petljati i sazivati izvanredne sjednice Vlade jer za to nema ovlasti. Ali za prijedloge i sugestije da - rekao je Hajdaš Dončić.

Komentara 32

MO
moroder
14:07 06.01.2020.

Opet ovaj, hahahahhha

GO
goran256
14:29 06.01.2020.

Isto dobar kao i ti ministar.

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
15:14 06.01.2020.

U pravu si! Ma on neće ništa raditi. Sada će zatvoriti privatnu firmu i uživati 5 godina u uhljebničkoj plaći od preko 20.000kn neto i vozilom s vozačem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije