Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Milwaukeeju

Sedam mrtvih u napadu na hram Sikha u SAD-u

Nikša Prkačin
Foto: Starsport
1/2
05.08.2012.
u 19:50

Iako su prve informacije govorile o više napadača, te o talačkoj krizi u samom hramu, policija je odbacila te tvrdnje smatrajući da su one rezultat zbunjenosti svjedoka tragedije.

Najmanje sedam osoba je ubijeno, a veći je broj ranjenih u pucnjavi ispred i unutar hrama Sikha Wisconsina u SAD-u. Četiri osobe ubijene su u samom hramu, a tri ispred, uključujući i jednog napadača kojeg je ubila policija, izvijestio je medije šef policije Brad Wentlandt.

Pretpostavlja se da je broj ranjenih između 8 i 20.  Hram se nalazi u predgrađu Milwaukeeja, u američkoj državi Wisconsin. 

Policija je potvrdila da je napadač počeo pucati na policajce koji su došli do hrama nakon dojave građana o pucnjavi, te da je policajac, koji je bio ranjen s više hitaca, uzvratio vatru i ubio napadača. Očekuje se da će policajac preživjeti.

Iako su prve informacije govorile o više napadača, te o talačkoj krizi u samom hramu, policija je odbacila te tvrdnje smatrajući da su one rezultat zbunjenosti svjedoka tragedije.

No, članovi obitelji osoba u hramu preko društvenih mreža tvrdili su kako su najmanje dva napadača otvorila vatru. Predsjednik Vjerskog društva Sikha Wisconsina Gurcharan Grewal za CNN je rekao kako ima informacije da u hramu ima više ranjenih te da je napad izvršilo više osoba.

Dva su muškarca dovezena u bolnicu, od kojih je jedan u kritičnom stanju, potvrdila je za CNN Carolyn Bellin, glasnogovrnica bolnice Froedtert u Milwaukeeju.

Ključne riječi

Komentara 15

UK
Ugo Kajvez2
20:17 05.08.2012.

Kaj smo to na divljem zapada da policija treba glumiti "gun slingere" ? ............. pa kad to hrvaska policija povlači pištolje iz futrole s kuka ? ................ na što mi to ličimo ................. ovo nas stvarno može samo okrakterizirati kao balkance .........

OL
olovka
20:18 05.08.2012.

Misiona, nije pojsanjeno na koje jadne ljude se misljenje odnosi ,dali na sve one neduzne po svijetu koje ameri ubijaju kao muve .

MI
misoana
20:09 05.08.2012.

Ništa iznenađujuće za fanatike koji ne prežu od ničega. Jadni ljudi koji ni krivi ni dužni mogu nastradati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije