Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka u nedjelju

SDP ipak neće raspuštati lokalne organizacije

Zlatko Komadina i Davor Bernardić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
22.07.2017.
u 10:09

Članovi Odbora bliski Etlingeru zatražili su objašnjenje zbog čega je jedan mandat SDP dao Josipovićevoj stranci

Glavni odbor SDP-a u nedjelju će, među ostalim, raspravljati i o stanju u organizacijama stranke, no očekivano raspuštanje organizacija s lošim rezultatima na lokalnim izborima, čini se, nije u planu.

– Analizirali smo širu sliku, gdje smo izišli na izbore, a gdje ne i zašto, kako je prošao koji kandidat u odnosu na listu. Nismo donosili nikakve zaključke, nema epohalnih odluka i neće biti govora o raspuštanju. Uskoro će ionako stranački izbori – kazao nam je Siniša Hajdaš Dončić, jedan od petorice članova Predsjedništva SDP-a koje je stranka početkom mjeseca zadužila da analiziraju izborni rezultat pojedinih organizacija. Ovih se dana govorilo i o raspuštanju Glavnog odbora Mjesne organizacije Novi Zagreb – zapad, koji je ignorirao uputu stranke da se ni na kojoj razini ne ide u koaliciju sa strankom Milana Bandića. O tome je u četvrtak raspravljao i Gradski odbor SDP-a, no duga i, po svjedočenju članova, iznimno burna rasprava nije rezultirala nikakvim zaključkom. Kako se doznaje, članovi Odbora bliski bivšem tajniku i kandidatu za novog predsjednika organizacije Dominiku Etlingeru zatražili su objašnjenje zbog čega je jedan mandat u Gradskoj skupštini SDP dao Josipovićevoj stranci Naprijed Hrvatska.

Navodno je takav aranžman utvrđen aneksom koalicijskog ugovora, potpisanim protustatutarno, bez znanja Gradskog odbora, a ionako devastirani SDP njime je ostao bez jednog zastupnika. Dvije struje nisu se mogle suglasiti ni oko uzroka izbornog potopa, a sudionici rasprave tvrde da je potpredsjednik organizacije Saša Molan iznio “obranašku” analizu, koja se svela na ocjenu da je za poraz u Zagrebu krivo višegodišnje loše vodstvo Zorana Milanovića.

O zaključcima se na kraju nije glasalo jer se raspao kvorum.

Komentara 10

KL
Klarahrv
12:21 22.07.2017.

SDP je stranka čemera i jada!

DU
Deleted user
13:04 22.07.2017.

Tja, kaj se more. SDP je partijski ostatak iz jezovite jugoikomunističke prošlosti koji, kako vrijeme odmiče, sve više gubi tlo pod nogama jer je već odavno izgubio smisao postojanja. Treba jednostavo pisati kući da je stvar propala zauvijek, upravo onkao kao u slučaju Agrokora.

KA
kamenjar0404
13:07 22.07.2017.

Rasptopíli se i raspali ko hovno na kisi !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije