Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
volonteri pomažu volonterima

Sanjaju Crvenu kućicu u kojoj će na toplom spavati kujice i štenad

Azil Prijatelji
Foto: Privatni album/Prijatelji Čakovec
1/7
24.12.2016.
u 11:00

Na Facebook stranici Psi laju, a karavane prolaze pokrenuta je kampanja za pomoć zaboravljenim psima iz čakovečkog azila Prijatelji

Kako bi pomogli udruzi Prijatelji životinja i prirode Čakovec i njihovim volonterima koji se brinu o više od 300 pasa u azilu, na Facebook stranici Psi laju, a karavane prolaze pokrenuta je kampanja Crvena kućica za zaboravljene pse.

Sklonište Prijatelji jedno je od šest skloništa u kojima se psi ne ubijaju nakon 60. dana. Smješteno u najbogatijoj hrvatskoj županiji kao da je rezervirano za zbrinjavanje pasa iz priča koje se teško i čitaju, priča o zlostavljanju životinja. Najstrašnije među njima su one iz romskik naselja, na koje nitko ne reagira, unatoč brojnim obećanjima Ministarstva poljoprivrede, Grada i Županije.

Najviše zlostavljanih

Volonteri skloništa Prijatelji samo prošle godine uz pomoć udruga i građana spasili su 350 pasa iz romskih naselja. Strahuju od svakog telefonskog poziva, jer on  najčešće znači da je pronađena još jedna izmučena i ranjena životinja. Odmora za njih nema, ali unatoč svim problemima ne odustaju od snova da će u skloništu uspjeti izgraditi Crvenu kućicu u koju će smjestiti kujice i njihovu štenad. Da nisu na otvorenom, izložene vjetru, kiši i snijegu, da im bude toplo.

Za uređenje Crvene kućice treba im izolacija za krov, žljebovi, daske, cement, pijesak, keramičke pločice za podove i zidove, siporeks za pregradne zidove, ljepilo. Kako bi im pomogli da nabave materijal, u kampanji se sakuplja 30.000 kuna. Bude li donacija više, ostat će i za uređenje dvorišta.

Novogodišnji poklon

- Željeli bismo ovaj iznos skupiti do Nove godine kao novogodišnji poklon azilu ''Prijatelji'', uz želju da međimurski psi i volonteri koji ih spašavaju imaju više sreće i više mira u novoj godini. Za svakih 10.000 kuna ispričat ćemo vam jednu priču o psima, a prva će biti o Tysonu. Donatori koji uplate 1000 ili više kuna dobit će na poklon zbirku priča ''Prijatelju, ispričaj svoju priču'', koja je nadahnuta upravo Tysonom, i bojanku ''Kako je Don pronašao sreću" – piše u obrazloženju kampanje na FB stranici Psi laju, a karavane prolaze.

U kampanju se uključila i jedna zagrebačka tvrtka koja je najavila da će svaku uplatu do 29. prosinca udvostručiti, i to do maksimalnog iznosa od 15.000 kuna. Donacije se uplaćuju na ZEU Prijatelji životinja i prirode, V. Nazora 56, Mihovljan, 40000 Čakovec, IBAN HR4223400091510765743, uz opis plaćanja Crvena kućica, PayPal: info@prijatelji-zivotinja.org.

Komentara 2

KA
karavana
11:37 24.12.2016.

Ovim volonterima se zaista treba diviti. Želim im da dobiju Crvenu kućicu. I da institucije konačno daju novce za riješenje problema. U ovoj se državi troši na sve i svašta, krade se, pogoduje, a one koji rade i rješavaju probleme se ostavlja same. Iako, ne baš same, jer ipak ima puno ljudi bez kojih Azil Prijatelji ne bi opstao. Kad bi barem bilo još tvrtki koje žele pomoći. Ideja s duplanjem donacija je genijalna i odmah uplaćujem 100 kn, jer ustvari to je 200 kn. A vas Snježana, vas sam uvijek željela pitati čime se vi hranite da vam je naraslo toliko srce? Otkud uopće crpite snagu za neumorno pisanje o svim tim životinjama i ljudima koji ih spašavaju? Svaka vam čast. Želim vam sve najbolje u novoj godini.

KS
krao_sam
12:57 24.12.2016.

Bravo Snjezana svaka vam cast!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije