Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UGAŠENI SU MLADI ŽIVOTI

Krešimir Škara jedini je izronio: Spasilo ga je zadnje sjedište

Zadar: Na mjestu prometne nesreće u luci zapaljene svijeće
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/11
06.05.2020.
u 09:47

Škaru je vjerojatno spasilo to što je sjedio na zadnjem sjedištu.

Mnoštvo Zadrana, ali i mještana sela iz kojeg su stradali, od jučer ujutro dolaze na mjesto tragedije i svi se pitaju što se dogodilo, odnosno kako je došlo do teške prometne nesreće u centru Zadra. 

"U jednom trenutku začuo se udarac i to u stup javne rasvjete. Audi je ostao bez gume i automobil je samo klizio prema moru. Ja sam baš završio s ribarenjem kada je automobil proletio pokraj mene i udario u moj bicikl. Nije me bilo strah za mene, već mi je bilo žao te djece", kazao je očevidac za Večernji.

Nažalost, kod zadarskog mosta u ponedjeljak, nešto prije ponoći, sve se odvilo po najgorem mogućem scenariju. Samo jedan od četvorice mladića uspio se spasiti. Bio je to najstariji od četvorice, Krešimir Škara (22).

Krešimir Škara igrao je prvu ligu sa zadarskim Jazinama. 

– Ožalošćeni smo sinoćnjim događajem, potreseni zbog gubitaka mladih života, ali u isto vrijeme i sretni što je naš Krešo, koliko čujemo, prošao s lakšim ozljedama. Krešo je igrao za naš klub u sezoni 2017./2018. i 2018./2019. On je radišno i vrijedno dijete, našem klubu uvijek se rado odazivao, svojim humorom unosio je uvijek živost u našu ekipu i klub. Želimo Kreši uspješan oporavak, a obiteljima preminulih izražavamo sućut zbog ovog nemilog gubitka. Potreseni smo i ožalošćeni zbog odlaska mladosti – rekli su u KK Jazine Arbanasi.

Škaru je vjerojatno spasilo to što je sjedio na zadnjem sjedištu.

– Automobil nikad ne padne u vodu lijepo na kotače, kao u filmu. Vozilo uvijek udari pod nekim kutom i takav udarac je snažan. Vozač i putnici udare se negdje, dožive šok i dok se pokušavaju izvući, auto je već počeo tonuti. Obično tone prema prednjem kraju jer je ondje motor koji je teži. Ako ne mogu otvoriti vrata, moraju pokušati otvoriti prozore. Dobro je dok auto ima struje pa to mogu – kazao je sudski vještak za promet Goran Husinec.

Jedan od prvih na mjestu nesreće bio je ronilac JVP-a Zadar, Martino Čulina, piše 24sata

– S obzirom na to da živim tu, relativno blizu, uzeo sam ronilačku opremu i došao sam tu za nekih osam minuta. Obukao se i skočio. Za mnom je skočio i kolega iz interventne policije s bocama. On je zaronio za mnom i on je tu osobu izvukao – izjavio je Čulina za RTL te dodao kako ni u jednom trenutku nije gubio nadu. 

– Kod drugog čovjeka kojeg sam vadio, kad sam ga uhvatio za usta da mu ne bi ušla voda i da ga uspijem izvaditi, kroz ruke su mi išli mjehurići zraka. To mi je bila nada da taj dečko može preživjeti. Treći je bio prikliješten i nikako ga nismo mogli izvući iz auta. To je ovaj naš Đani Iglić, vrsni ronilac na boce, on je to odradio, donio je balone i odmah je balonima vezao auto. Digli smo ga gore... Svaki put misliš da si jači, ali nisi jači. Žao ti je svega. Žao ti je dječaka, žao ti je njihovih roditelja, žao ti je svega. I kad dođeš kući, kad sjedneš, vidiš svoju djecu. To su ista godišta. Slomi te...

Mladi nogometaš biogradskog Primorca Josip B. (također 16) sjedio je na suvozačevu mjestu i nije se uspio spasiti. Baš kad su projurili pokraj zadarskog mosta, policija je izvijestila – nedopuštenom brzinom – vozač, njihov prijatelj Josip Bepo Kadija (20) izgubio je potpuno kontrolu nad snažnim Audijem.

Auto je probio zaštitnu ogradu preko puta Jadrolinijine kućice. Silovito se zabio u masivnu “bitvu” za brod, prevrnuo se i pao u more na osam metara dubine. 

Komentara 3

IG
igorl
11:32 06.05.2020.

Ma spasila ga je luda sreca. Muka mi je kad citam ovo. Prisjetim se jednog poznanika koji je takodjer vozio bijesne aute sa 19 godina. Samo sam se jednom s njim vozio, upali smo u skare dva puta i igrali se "kukavice" s tramvajem. Nakon toga vise nikad s njim u auto. Omotao se oko stupa javne rasvjete nedugo zatim na Cmroku. 3 godine operacija, srafljenja, sastavljanja. Napokon se oporavio - sta mu roditelji kupe - jos snazniji auto i eto ga - opet divlja. Iskreno - zakljucio sam da ga zele ubiti. Prvi put im nije uspjelo, mozda je bio preslab auto... tko bi znao. Ljudi nisu cisti u glavi ponekad.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:17 06.05.2020.

ne želim poticati prolazak kroz crveno, niti vožnju pod alkoholom kao ni jedan drugi prekršaj ali shvatite da vas ubija samo BRZINA...

MO
modovisisajteMaraschino
10:08 06.05.2020.

kakve to veze ima gdje je sjedio? čisti trenutak sreće da nije zadobio smrtonosnu ozljedu. princezi Diani nije pomoglo zadnje sjedište

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije