Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SVJETLA SU NESTALA U DUBINI'

Detalji stravične nesreće u Zadru: Začuo se udarac i Audi je samo klizio prema moru

Nesreća u Zadru
Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Frane Šarić
1/8
05.05.2020.
u 19:11

Prema prvim pregledima preminuli mladići su se utopili jer nisu imali težih ozljeda, kaže ravnatelj bolnice Edi Karuc

U teškoj prometnoj nesreći u središtu Zadra poginuo je 20-godišnji vozač i 17-godišnji suputnik, dok su još dvojica mladića iz istog vozila ozlijeđena i za život jednog od njih liječnici su se danas do podneva još borili. Prema izjavama policije i očevidaca, uzrok tragedije je neprilagođena brzina.

Sve se dogodilo nešto nakon 23 sata, kada je prema samom središtu Zadra tik uz ribarnicu 20-godišnji vozač Audija A6 zadarskih registarskih oznaka zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, udario u rubnjak i stup javne rasvjete te nakon što je ostao bez gume otklizao automobilom u more. Odmah su došli i vatrogasci i hitna pomoć, ali i policijski ronioci koji su izvukli tri tijela i hitno ih prevezli u bolnicu. Četvrti putnik izašao je iz automobila lakše ozlijeđen na obalu i on je stabilno. Zadranin čiji su podaci poznati redakciji svjedočio je događaju s balkona svog stana.

Auto u moru, zovite hitnu

– “Auto je u moru, brzo zovite hitnu”, viknuo je susjed, a ja sam istrčao na balkon i prestravio se vidjevši automobil kako tone, nakon čega sam nazvao hitnu pomoć. Zastrašujuće je bilo vidjeti kako svjetla automobila nestaju u moru. Pomislio sam na ljude koji su unutra i nadao sam se da će se uspjeti spasiti, zvao sam hitnu, drugi vatrogasce i svi su se stvarno brzo stvorili na mjestu nesreće. Kada sam otišao na mjesto tragedije, već je došla vjerojatno obitelj i prijatelji koji su neutješno plakali i jecali. Još sam u šoku zbog tragedije – rekao nam je naš sugovornik. Pokraj drugog našeg sugovornika auto je doslovno proletio u more u trenutku dok se spremao kući nakon što je lovio ribu.

– U jednom trenutku začuo se udarac, i to u rasvjetni stup. Audi je ostao bez gume i automobil je samo klizio prema moru. Taman sam završio s ribarenjem kada je automobil proletio pored mene i udario u moj bicikl. Auto je brzo potonuo u ovu dubinu i crno more. Vidio sam mladića koji je isplivao i pitao sam ga što se dogodilo i koliko ih je još unutra. Bio je uplašen i samo je uspio reći: “Još su trojica u autu”. Netko mu je dao ruku i nisam ga više vidio – rekao nam je očevidac.

Zadarska je policija navela da je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi zadarskih registarskih oznaka te da približivši se ribarnici brzinu nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku, zbog čega se auto zanio i udario u rubnjak. “Automobil se potom odbija i prednjim dijelom udara u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od osam metara”, priopćila je zadarska policija. Iz policije su istaknuli da nije bila riječ o utrci, ali i to da je policijska patrola koja je netom prije uhitila jednog pijanog vozača na obližnjoj lokaciji vidjela da je Audi A6 prošao pokraj njih velikom brzinom. Vozač Audija imao je urednu vozačku dozvolu, a mladić koji je vozio zabilježen je nedavno u sudjelovanju u jednoj prometnoj nesreći drugim vozilom, rekli su iz zadarske policije na konferenciji za novinare.

GALERIJA Tragedija u Zadru: Autom sletjeli u more, dvojica mladića poginula

Nesreća u Zadru
1/11

Obojica bili sportaši

Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc izjavio je na konferenciji za novinare da su uspjeli reanimirati jednog od mladića, no njegovo je stanje i dalje kritično.

– Drugi mladić lakše je ozlijeđen i pušten je kući. Nažalost, dvojica mladića su preminula i prema prvim pregledima oni su se utopili jer na tijelu nisu imali težih ozljeda – rekao je Karuc.

Na mjestu tragedije odmah danas ujutro netko je postavio četiri lampiona. I 20-godišnji J. K. i 16-godišnji J. B. iz jednog su mjesta pokraj Biograda i bavili su se sportom. S ozljedama opasnim po život u zadarskoj je bolnici 17-godišnji J. B., a 22-godišnji K. Š. zadobio je samo lakše ozljede i pušten je kući. Njih dvojica su iz Zadra.

VIDEO Nesreća u Zadru - Mladići Audijem sletjeli u more

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
19:47 05.05.2020.

Krivo je more

DU
Deleted user
10:43 06.05.2020.

Dobro da budale nikog drugog nisu ubili!

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:21 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije