Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stožer za Vukovar:

Sabor izbjegava staviti raspravu o dvojezičnosti na dnevni red

Josić i Iljkić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.11.2014.
u 07:15

Iz Stožera navode da je ta točka u proteklih 14 mjeseci pet puta bačena na kraj dnevnog reda

Unatoč potpisanoj potpori 52 zastupnika Hrvatskog sabora, točka dnevnog reda o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar više od godinu dana čeka da dođe na dnevni red Sabora. Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara navode da je ta točka u proteklih 14 mjeseci pet puta bačena na kraj dnevnog reda. Trenutačno je 66. točka dnevnog reda Hrvatskog sabora.

– Od 17. rujna 2013. čekamo da se ta točka uvrsti na dnevni red. Pokažite pijetet u koji se zaklinjete i stavite tu točku na dnevni red – rekao je predsjednik Stožera Tomislav Josić.

Iz Stožera podsjećaju da ni uoči prošle obljetnice dana pada Vukovara vladajući nisu prihvatili institucionalni, otvoreni dijalog, da se raspravi o protuzakonitosti postupanja i predlože suvisla rješenja.

– Unatoč papagajskom zaklinjanju u dijalog kroz institucije, Josipović, Leko i Milanović istu točku pet puta bacaju na kraj dnevnog reda! Ni odluka Ustavnog suda RH nije donijela promjenu njihova ponašanja. Zovite ih uime dijaloga koji nam treba umjesto mogućeg kaosa – navode iz Stožera.

Pitanje uvođenja dvojezičnosti opterećuje vukovarsku svakodnevicu gotovo dvije godine. Stožer je prikupio više od 600.000 potpisa za raspisivanje referenduma o uvođenju dvojezičnosti, ali je postavljeno pitanje protumačeno kao neustavno. Zbog razbijanja dvojezičnih ploča koje su postavljene 2. rujna 2013. pokrenuti su i sudski postupci.

Komentara 12

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:45 25.11.2014.

Drugovi su za demokratiju, ali ne da svako radi šta oće. Ako je vojvoda Nikolić rekao da je Vukovar srpski grad a Josipović se nakon toga s njim žarko ljubio tri puta, pa ako je nakon toga i vojvoda Šešelj čestitao oslobođenje srpskog Vukovara i usput pohvalio svoje jarane Josipovića i Pusićku, kako bi onda moglo biti drukčije, nego da je Vukovar srpski grad i da u njemu mora biti ćirilice pod svaku cijenu?

VE
vetlanda22
09:16 25.11.2014.

Jedina tema svih tema je kako izbjeći da djeca ne stoje u redovima za pučke kuhinje nisu važni ni Hajduk, ni penal, ni Bandić, Ni Josipović , ni Milano,ni Hanžeković, to je najvažnija tema.

GU
General_U
11:43 25.11.2014.

ustavni sud je rekao svoje vlada tu odluku ne poštuje dosta je samovolje crvenih kmera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije