Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte video

VIDEO Prava oaza zelenila! Evo kako će izgledati popularna plaža u Splitu nakon dugoiščekivanih radova

Foto: Žnjan d.o.o.
1/5
06.05.2024.
u 10:40

Radovi na uređenju, nešto manje od tri mjeseca od početka, teku prema predviđenom dinamičkom planu.

Iako u ovom trenutku na žnjanskom platou u Splitu glavnu riječ vode deseci strojeva, dizalice i stotine radnika, po završetku radova, ovo trenutno najveće splitsko gradilište, pretvorit će se u pravu oazu zelenila s brojnim javnim sadržajima koji će biti besplatni i dostupni za sve građane i posjetitelje.

Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, izjavio je da su radovi na Žnjanu u punom jeku te da se svi raduju budućim vizurama najljepše plaže na Mediteranu. Naglasio je važnost projekta za turizam i obiteljski turizam. Tvrtka Žnjan ističe da su zemljani radovi skoro gotovi te se trenutno provodi zamjena materijala radi ojačanja temeljnog tla. Na platou se grade temelji amfiteatra za kulturne i glazbene događaje, a betoniranje je već započelo na nadstrešnici za solare i očekuje se i na garaži.

Zoran Jakelić, voditelj projekta, istaknuo je važnost osiguranja stabilnog tla te izazove u gradnji dvijeetažne garaže. Građani su upućeni na radove, a Jakelić je zahvalio na strpljenju okolnim stanarima. Također, ističe se priprema za uređenje plaže za osobe s invaliditetom, koja će biti otvorena tijekom radova. Izvođač radova je splitska tvrtka Lavčević, piše Slobodna Dalmacija. 

Foto: Žnjan d.o.o.

Po završetku svih projekata, Žnjan će postati zelena oaza s 40.000 m2 zelenila i brojnim javnim sadržajima poput šetnice, biciklističkih staza, uređenih plaža, dječjih i sportskih igrališta te ugostiteljskih sadržaja. To će biti mjesto za odmor, rekreaciju i stvaranje novih uspomena te plaža koja će biti uz bok najboljim europskim plažama.

Kako će to izgledati, otkrili su u novoj video animaciji iz tvrtke Žnjan, nositelja ovog projekta. Radovi na uređenju, nešto manje od tri mjeseca od početka, teku prema predviđenom dinamičkom planu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije