Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvojezične ploče

Stožer podnio kaznenu prijavu protiv premijera i ministara

Vukovar,dvojezične ploče
Foto: Branimir Bradarć
07.11.2014.
u 13:05

Prijave su podnesene zbog, smatra Stožer, zlouporabe položaja i ovlasti te nepoštivanja sigurnosnih mira

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podnio je danas protiv premijera RH Zorana Milanovića, ministara Ranka Ostojića i Arsena Bauka te predstojnika Ureda državne uprave Vukovarsko – srijemske županije Gorana Bošnjaka kaznenu prijavu radi zlouporabe položaja i ovlasti te nepoštivanja sigurnosnih mira.

Pojašnjavajući razloge podnošenja kaznene prijave iz Stožera podsjećaju na odluku Ustavnog suda od 12. kolovoza prema kojoj je, kako oni navode, doneseno precizno postupanje u svezi postavljanje dvojezičnih ploča u gradu Vukovaru kao i problematici vezanoj za isto pitanje. Kažu kako se ta odluka evidentno ne poštuje te da su prozvani svojim ponašanjem i djelovanjem stavljaju iznad nje kao i da svojim ponašanjem direktno uzrokuju oblik ustavne krize na štetu svih državljana.

– Nadamo se da će DOR žurno reagirati i razmotriti ovu kaznenu prijavu te se očitovati i postupiti u istom vremenskom roku kao i protiv osoba koje su skinule protuzakonito postavljene dvojezične ploče 23 rujna, za samo desetak dana. Ukoliko se to ne dogodi bit ćemo primorani pravnu zadovoljštinu potražiti na Međunarodnom sudu za ljudska prava ali će tada biti povećan broj prijavljenih, navode iz Stožera. Predsjednik Stožera Tomislav Josić pozvao je danas sve građane koji će 18. studenoga doći u Vukovar, kada se obilježava Dan sjećanja, na mir i dostojanstvo.

– Nadamo se da će sve proći bez ikakvih izgreda kao i prošle godine kada policija nije zabilježila niti jedan izgred. Kolona sjećanja uvijek je bila jedna i 1991. i 1998. i 2013. godine i tako će i ostati. Ona je nastala iz naroda i od naroda i taj mimohod je mimohod ljubavi i oprosti ali i protiv zaborava. Apeliramo stoga na sve da taj dan budu samo hrvatski državljani, bez ikakve pozicije,  a na medije da taj dan posvete isključivo žrtvi i preživjelima u vukovarskom holokaustu, rekao je Josić.

>>'Treba znati da je 1991. godine ova zgrada gorjela i da su u njoj gorjeli i živi ljudi'

>>Josić osuđen na 8 mjeseci, 2 godine uvjetno zbog skidanja ploča u Vukovaru!

Komentara 38

BU
Bulaba
13:19 07.11.2014.

Bauk je s kaznenim prijavama ko doma, pitajte njegovog tatu. To im je u familiji. A obzirom da je škrt, možda će ga braniti i tatin odvjetnik.

Avatar dmitarX
dmitarX
13:35 07.11.2014.

i neka je! to je njihovo zakonsko pravo.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:29 07.11.2014.

...zaposlili u javne i državne službe 100 milančića opančića, 100 zmajčekića, 100 dončekića, 100 sinčekića... 100 baučića... a tek APIS... sklopili štetne ugovore... ugovorili nepovoljne najmove... i to je to... i nikome ništa zbog toga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije