Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE 'PEPEO I TAMA'

S. Koreja prijeti atomskom bombom: 'Potopit ćemo Japan, alat zla ne zaslužuje biti pokraj nas'

sjeverna koreja
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
14.09.2017.
u 11:23

Pjongjang je Japan nazvao produženom rukom SAD-a, ''alatom zla'', koji pokreće novac

Sjevernokorejski državni odbor objavio je u četvrtak da će Sjeverna Koreja nuklearnim oružjem "potopiti" Japan i svesti Sjedinjene Države "na pepeo i mrak" zbog toga što su te dvije zemlje podržale rezoluciju UN-a kojom se pooštravaju sankcije protiv Pjongjanga.

Korejski azijsko-pacifički mirovni odbor - državna agencija koja se bavi vanjskim odnosima Sjeverne Koreje i propagandom - također je pozvao na raspuštanje Vijeća sigurnosti UN-a, koje je proglasio "oruđem zla" sastavljenim od korumpiranih zemalja kojima upravlja SAD.

"Četiri otoka arhipalega trebaju biti potopljena u more nuklearnim bombama Juchea. Japan više ne treba postojati pokraj nas", naveo je Odbor u priopćenju koje je prenijela državna novinska agencija KCNA. Juche je državna ideologija Sjeverne Koreje koja kombinira marksizam i nacionalizam a osmislio ju je osnivač države Kim Il Sung, djed sadašnjeg čelnika Kim Jong Una.

Napetosti na Korejskom poluotoku povećale su se nakon 3. rujna kad je Pjongjang obavio svoj šesti i dosad najsnažniji nuklearni pokus. Kao odgovor na to kršenje rezolucija UN-a, Vijeće sigurnosti je u ponedjeljak prihvatilo novi paket sankcija protiv Sjeverne Koreje.

Odbor je na te sankcije reagirao novim prijetnjama. "Svedimo kontinentalni dio Sjedinjenih Država na pepeo i mrak. Pokažimo svoj bijes tako što ćemo mobilizirati sva svoja sredstva odmazde koja smo dosad pripremili", navodi se u priopćenju Odbora.

Komentara 32

NA
narod1
10:45 14.09.2017.

Dajte mu kupite Playstation pa nek se ispucva u igricama. Stvarno je već naporno to dijete

Avatar jest
jest
10:36 14.09.2017.

Sjevernu je Koreju potrebno samo staviti pod najoštrije sankcije, zavrnuti naftu, hranu i lijekove a dalje ih ignorirati. Neće Kim na nikoga baciti nikakvu bombu, zna on da bi za jednu bombu nazad dobio njih 100 a ipak sam sebee jako voli. Problem sa Sjevernom Korejom je to što se te sankcije teško provode zbog Kine i Rusije koje ipak pomažu režim ali i to što Koreja povremeno popušta kada su joj potrebni hrana, nafta i lijekovi pa onda popusti i cijeli zapad. Upravo je to popuštanje problem, nisam vidio da Kim popušta po pitanju međunarodnih pritisaka oko raketnog i nuklearnog programa, tako nepopustljiv mora biti i zapad po pitanju ukidanja ili ublažavanja sankcija.

Avatar Apsalar
Apsalar
09:55 14.09.2017.

Bucko je prolupa skroz... Komunističko božanstvo. Koliko će dugo biste i ploče te "dinastije" ostati nakon što ista padne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije