Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad s mora

Rusija ispalila krstareće rakete na ISIL: 'Sve su mete uništene'

raketa
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.05.2017.
u 11:24

Udar za koji su ruske agencije prenijele da je bio prvi takve vrste od studenoga, izveden je s fregate "Admiral Essen" i podmornice "Krasnodar"

Rusija je s ratnog broda i podmornice ispalila četiri krstareće rakete iz Sredozemnog mora na mete džihadističke skupine tzv. Islamske države blizu grada Palmire u Siriji, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo obrane. 

Udar za koji su ruske agencije prenijele da je bio prvi takve vrste od studenoga, izveden je s fregate "Admiral Essen" i podmornice "Krasnodar", a ciljevi su bili militanti i njihova postrojenja istočno od Palmire

"Sve su mete uništene", priopćilo je ministarstvo. 

Rusija je upozorila Sjedinjene Države, Tursku i Izrael prije ispaljivanja raketa, navodi ministarstvo.

U priopćenju nije navedeno vrijeme napada,  a posljednji poznati napad krastarećim raketama Kalibr s fregate na militante u Siriji Rusija je izvela u studenome, javila agencija RIA.

"Krasnodar" i "Admiral Essen" dio su ruske Crnomorske flote.

Moskva je u rujnu 2015. počela udare na Siriju podržavajući režim predsjednika Bašara al-Asada. Primirje su u prosincu 2016. dogovorile snage lojalne režimu i pobunjeničke skupine, no ono se ne odnosi na džihadiste Islamske države.

Komentara 34

Avatar whitesox
whitesox
11:41 31.05.2017.

dosta mi je kim-ila i njegovih raketa!ove putinove rakete su pravo osvježenje u ovim vrućim danima

IB
ibiza
11:49 31.05.2017.

samo da neduzni ljudi ne ginedu a za ove teroriste nema veze samo naprijed...

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
11:38 31.05.2017.

rusi samo nastavite imate podrsku Hrvata bez obzira sto kolinda kaze da smo sukreator americke politike sto bi znacilo po rhecima mcaina da ste vi gora prijetnja od islamske drzave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije