Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

35 civila ubijeno u napadima koalicije na istoku Sirije

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2017.
u 07:32

Mete napada bile su stambene zgrade u Majadinu, gradu u sirijskoj pokrajini Deir Ezor

Zračni napadi koalicije predvođene Sjedinjenim Državama usmrtili su najmanje 35 civila u četvrtak u gradu na istoku Sirije koji je u rukama džihadističke Islamske države, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Među žrtvama je najmanje 26 roditelja boraca IS-a,  Sirijaca, ali također i Marokanaca, rekao je voditelj te udruge Rami Abdel Rahman.

"Devet drugih žrtava sirijski su civili, od kojih su petero djeca", dodao je Rahman.

Mete napada, navodi SOHR, bile su stambene zgrade u Majadinu, gradu u sirijskoj pokrajini Deir Ezor.

U dva dana napada na Majadin ubijeno je ukupno 50 osoba, navodi SOHR koji podatke prikuplja putem široke mreže izvora u Siriji.

Ta nevladina udruga sa sjedištem u Velikoj Britaniji ovaj je tjedan objavila podatke o žrtvama o najsmrtonosnijem mjesecu otkako je počela zračna intervencija koalicije predvođene SAD-om. Prema SOHR-u između 23. travnja i 23. svibnja ubijeno je 225 civila u Siriji.

U četvrtak je Pentagon priznao da je prema provedenoj istrazi najmanje 105 civila ubijeno u ožujku u američkom bombardiranju u Mosulu, drugom iračkom gradu i posljednjem velikom uporištu Islamske države u Iraku.

U Siriji je od početka rata u ožujku 2011. ubijeno više od 320.000 ljudi

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:38 26.05.2017.

stradali su roditelji boraca isil-a... nevjerojatno, isilovci imaju tatu i mamu?! ne bi čovjek vjerovao, da su oni rođeni. znači, stvarno su nekog, dok su bili mali, zvali 'tata i mama'? pa kakav su to odgoj dobili, da samo tako sjeku glave.. nešto se čudnog u siriji događa, nema nešto baš vijesti, očito sirija se oslobađa, kad nas ne bombardiraju vijestima o napadu ili nekom uspjehu isila. ali čudno, ništ o ruskim akcijama, niti sirijskim, kao da je primirje. ej, mediji ne traže nečiju odgovornost radi civilnih žrtava, kao kad rusi napadaju.

MX
Mister X
12:11 04.06.2017.

. ej, mediji ne traže nečiju odgovornost radi civilnih žrtava, kao kad rusi napadaju. Normalno da ne . Svi znamo i vjerujemo da su to zaista civilisti "roditelji Islamista pa po inoj poštenoj logici" tako im i treba . Ne Ne če više praviti nove islamiste teritorijaliste , koji če se boriti u za svoju državu ! Dok znamo Rusi i Assad ubijaju samo dobre civile koji su dio Američke koalicije i demokracije ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije