Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
74 3°C
  • hr.eu:

    1. Ukinuti Županije. 2 Ukinuti sve gradove i općine koje se ne mogu samofinancirati. 3. Srezati broj saborskih zastupnika na 100 te im utvrditi fiksnu prosječnu hrvatsku plaću. 4. Ukinuti sve državne agencije, komore i sl. uhljebničke organizacije., 5. Ukinuti ... prikaži još!i HRT pretplatu. 6. Ukinuti financiranje svih velikosrpskih projekata tipa "Novosti". 7. Otpustiti iz ministarstava i javnih poduzeća 50% administrativnog osoblja. itd itd itd.

  • domxerex:

    Naravno da sustav treba resetirati jer je naslijeđen loš sustav radi kojeg se raspala prethodna država. Ljevičari pjevaju halospjeve o tome kako je bilo dobro u jugi. Ljudi budite sigurni da nitko ne bježi iz dobra i ne bira rat ... prikaži još! nasuprot dobru. JEdini kojima je zaista tada bilo dobro jesu oni koji su bili na vlasti a sada njihovi poltorni i uhljebi imaju zadaću papagaja. Budimo ralni ništa se nije radilo otkako se izborilo nezavisnost. Stari kadar nije htio jer je njima dobro, novi kadrovi nisu znali a kasnije kada su se uljebili i oni su izgubili bolju i motivaciju. Ukratko 30 godina se samo priča o promjenama a ništa se ne mjenja osim prema dogovoru SDP i HDZ se zamjene na vlasti. Upravo sve navedeno je razlog za provođenje lustracije. Sada bi netko mogao postaviti pitanje od kojeg datuma. Iskreno bio bih najsretniji od danas ali znamo da je to nemoguće jer nitko ne pila granu na kojoj sjedi. Ali reset sustava i lustracija su nužnost koje naša država i naše društvo treba jer se navuklo svakakve gamadi i neradničke bande (neovisno crveni ili plavi). Budino objektivni i iskreni niti je SDP ljevica niti je HDZ desnica. Oboje su čisto interesne klijentelističke udruge sa ciljem uhljebljivanja svojih članova. Ništa više niti manje. Uhljebi navalite lupajte minuse ali znate i sami koliko radite i kako ste došli na posao. Sretno vam bilo!

  • stefj:

    Sustav je toliko loš, toliko glomazan i toliko korumpiran u svim segmentima da s njime nije moguće ništa napraviti. U takvim slučajevima je potrebno napraviti paralelan sustav ili postojeći sustav baciti na tržište... To su vaučeri, to je stavljanje HZZO-a ... prikaži još! na tržište, to je jačanje 2. i 3. mirovinskog stupa uz gašenje solidarnog, prvog. itd... I dok je vaučere u zdravstvu i školstvu vrlo jednostavno uvesti, mirovinski je veliki problem. No nekakav početak bi bilo razdvajanje mirovina od ostalih naknada i socijalne pomoći, da se jasno vidi tko radi čega dobiva koliko... Ukratko, treba maknuti ove crne rupe koje sišu toliko novca i treba napraviti sustav transparentnim. A tek paradržava, koliko tek imamo paradržavnih struktura. Čudo jedno... Sve to rezultiralo je totalnom devastacijom realnog sektora, odlaskom sposobnih i mladih. Umjesto da ulažemo u porezna rasterećenja i u privredu, sve se ulaže u taj nadrealni sektor, sve pojedu državne i javne strukture. Zato i ne možemo s dna EU-a i samo čekamo kada će nas i Bugarska prestići...

Još iz rubrike Vijesti

Maksim Poletajev
Sastanak u Ljubljani

Poletajev: Sva otvorena pitanja riješit ćemo do kraja ove godine

Ilustracija
NIJE BAJNO

I Nijemci odlaze na rad u inozemstvo

Reakcija gluhe bebe kojoj su stavili aparatić
Ovo će vas raznježiti

VIDEO Pogledajte dirljivu reakciju gluhe bebe kad joj uključe aparatić

4