Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme je za mlađe

Raul Castro se 2018. povlači sa funkcije

Raul Castro
DPA/PIXSELL
25.02.2013.
u 08:18

Kubanski predsjednik Raul Castro najavio je da će se povući sa svoje funkcije nakon što mu 2018. godine završi drugi mandat na tom mjestu

Kubanski predsjednik Raul Castro najavio je da će se povući sa svoje funkcije nakon što mu 2018. godine završi drugi mandat na tom mjestu, piše Guardian.

Castro je svoju odluku objavio u govoru koji je prenosila televizija kratko nakon što ga je kubanska Nacionalna skupština izabrala za drugi petogodišnji mandat.

Iznenađujuće, novi saziv kubanskog parlamenta je za potpredsjednika imenovala \"zvijezdu u usponu\", 52-godišnjeg Miguela Diaz-Canela. On će doći na mjesto Raula Castra ukoliko 81-godišnjak neće biti u stanju odslužiti mandat do kraja.

Castro je rekao da je država stigla do trenutka u kojem je spremna za prebacivanje odgovornosti i moći na mlađu generaciju.

>>Raul Castro: Spreman sam razgovarati s Amerikancima

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije