Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULJANIK

Račun opet blokiran: zbog nemogućnosti isporuke broda, raskinuli im ugovor o gradnji

Uljanik
Dusko Marusic/PIXSELL
04.09.2018.
u 09:13

Štrajk u Brodogradilištu 3. maj, kao i u cijeloj Uljanik grupi, u ponedjeljak je prekinut nakon što su isplaćene srpanjske plaće

Poslovni račun Uljanika blokiran je u utorak ujutro, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina), nakon što su u ponedjeljak raskinuti ugovori o izgradnji četiri broda u Uljanik grupi, a u tvrtku je po nalogu DORH-a ušla u izvide i policija.

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda, kompanija Siem Shipping jednostrano je u ponedjeljak raskinula ugovore o gradnji brodova za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca te fizička proizvodnja brodova nije ni započela, izvijestili su jučer iz Uljanika.. 

Štrajk u Brodogradilištu 3. maju, kao i u cijeloj Uljanik grupi, u ponedjeljak je prekinut nakon što su isplaćene srpanjske plaće.

Policija je u ponedjeljak potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik grupi.

"Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te, s obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku, nismo u mogućnosti ustupiti više informacija", priopćeno je iz MUP-a.

Prošloga četvrtka, dan uoči isplate plaća radnicima Uljanika, također je neko vrijeme bio blokiran račun Uljanika, ali je isti dan deblokiran. Račun 3. maja, pak, i dalje je u blokadi. 

Krajem srpnja objavljeno je da je Uljanik Grupa prvo ovogodišnje polugodište završila s gubitkom od 364,8 milijuna kuna, što je povećanje za otprilike tri puta u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 113,3 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi Grupe iznosili 838,2 milijuna kuna i smanjeni su 44 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje koji su iznosili 637,9 milijuna kuna i bili su manji za 46 posto u odnosu na prvo lanjsko polugodište.

Grupa je zabilježila i pad ukupnih rashoda – za 25,5 posto, na 1,2 milijarde kuna.

>> Pogledajte i video prosvjeda radnika Uljanika i 3. maja

Ključne riječi

Komentara 34

ST
stefj
10:13 04.09.2018.

Prihodi 800 milijuna, a rashodi 1.2 milijarde. Mislim da je tu sve jasno... I zapravo je sasvim jasno zašto se sindikat bori svim silama da ponovo uđe pod državne skute. A šef sindikata sad bljuje vatru, a sjedio je u raznim odborima već duže vrijeme i gledao kako firma tone u sve veće gubitke. Očito je jedini plan bio da će opet građani plaćati njima plaće... A građani su oduševljani idejom da dobiju još kojeg uhljeba...

TR
TrvtkoKomadina01
09:39 04.09.2018.

Nadajmo se da će državne institucije izvući kriminalce koji su se koristili Uljanikovom blagajnom, a koju je punio hrvatski narod i koji su isplanirali kako se domoći atraktivnih nekretnina. Očekujemo da će posao obaviti djelatnici USKOK-a i DORH-a, koji nisusu lokalni i umreženi u IDS mafiju.

Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
09:45 04.09.2018.

Muljanik = IDS-ova kasica prasica..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije