Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Fimi Media

Sud prihvatio neke dokaze, presuda poslije izbora

Nevenka Jurak i Mladen Barišić bili su bliski prijatelji
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
28.05.2020.
u 15:00

Ovako je sud izbjegao da se njegova odluka, kakva god bila, dovodi u vezu s rezultatom izbora

Ivan Jarnjak neće ponovo biti saslušan na suđenju za aferu Fimi media, kao što je tražio USKOK, a složile se obrane. No zato će se nadopuniti postojeće vještačenje, a i pročitat će se iskazi nekolicine svjedoka, čije saslušanje stranke nisu neposredno tražile.

Odlučilo je tako sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda dokaznim prijedlozima obrane i USKOK-a. Kako za nadopunu vještačkog nalaza vještacima treba vremena, rasprave u lipnju su odgođene, a prva sljedeća zakazana je za 7. srpnja.

Drugim riječima, nepravomoćna presuda Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženicima neće biti donesena prije, već poslije izbora. A time je sud izbjegao da se njegova odluka, kakva god bila, dovodi u vezu s rezultatom izbora.

Prije no što je sud odlučio o dokaznim prijedlozima stranaka, u sudnici su pročitani raniji iskazi Nevenke Jurak. Njezini su iskazi čitani jer je ona prije nekoliko mjeseci preminula.

Na prvom suđenju priznala je krivnju te je bila nepravomoćno osuđena na dvije godine zatvora. No tu je presudu ukinuo Vrhovni sud, a kada je 2016. počelo ponovljeno suđenje, zanijekala je krivnju.

U iskazima koje je dala u istrazi opisivala je poslovanje Fimi medije te kako je izvlačila novac koji je predavala Mladenu Barišiću, a on dalje HDZ-u i Ivi Sanaderu.

Opisivala je kako je izdavala fiktivne račune te se bojala jer su sume koje su izvlačene bile sve veće. No primirila se kada joj je Sanader preko Barišića poručio da se nema čega bojati.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:12 28.05.2020.

Novi iskazi samo nadopunjuju stare i dokazi su protiv više osoba iz stranačkog vrha. Zašto je Jarnjak još na slobodi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije