Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENSKA BOLNICA

Mladić preminuo nakon rutinske operacije: Nalazi obdukcije utvrdili uzrok smrti

Šibenska bolnica
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/3
10.09.2019.
u 22:31

O slučaju je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, te se očekuje dolazak inspekcije u bolnicu.

Objavljeni su nalazi 19-godišnjeg mladića sa Zlarina koji je umro nakon rutinske operacije krajnika u šibenskoj bolnici. Pokazalo se da je mladić umro od zatajenja rada srca i pluća. Iako su ga liječnici reanimirali više od sat vremena, ali bez uspjeha.

Patološka analiza pokazat će kako je i zašto 19-godišnjak umro, piše Dnevnik.hr. 

- Mogu potvrditi da je došlo do smrti pacijenta nakon operacije tonzil-lektomije, što samo po sebi predstavlja neočekivani i neželjeni događaj u samoj bolnici'', rekla je ravnateljica OB Šibenik Sanja Jakelić.

Obitelj preminulog 19-godišnjaka je u šoku zbog tragedije. 

- Ispričavam se, u teškoj sam boli i ne bih želio izlaziti u javnost, pogotovo s neprovjerenim informacijama. Čekam izjavu bolnice u petak nakon konzilija povjerenstva gdje ću dobiti konkretne odgovore. Pozdrav'', napisao je mladićev otac u poruci.

Detalji operacije

Mladić je prošlog tjedna naručen u šibensku bolnicu na operaciju krajnika. On je navodno od djetinjstva imao problema sa streptokok bakterijom i vrlo čestim alergijama, a prije operacije prošao je sve preglede, uključujući vađenje krvi i pregled anesteziologa. Operacija je trajala između 15 i 20 minuta, a mladića su nakon operacije probudili. 

Kako piše 24sata, operacija je prošla bez vidljivih problema. Mladića je u jednom trenutku nakon operacije ustao s priključenom infuzijom te su ga odveli u sobu na odjel gdje su da posjetili članovi njegove obitelji. Nakon što su oni otišli 19-godišnjak je zaspao, a vrlo brzo nakon toga mu je pozlilo. Medicinsko osoblje pokušalo ga je reanimirati međutim, nisu uspjeli. 

Kako navodi Jutarnji, obdukcija je pokazala da je mladić umro od edema pluća.

O slučaju je obaviješteno i Ministarstvo zdravstva, te se očekuje dolazak inspekcije u bolnicu. 

Pogledajte video Sveučilišna bolnica

Komentara 26

Avatar katran
katran
23:59 10.09.2019.

..hm..ovde se djele zuti kartoni sam tak...haha..opusti se bro...

DU
Deleted user
00:00 11.09.2019.

Tragično i tužno, svi bi trebali znati da nitko ne želi ovakve neželjene tragedije, najmanje najbliži , ali isto tako i doktori.Ukoliko je došlo do greške moralno i odgovorno netko mora snositi odgovornost.to je nažalost najmanje što se može napraviti za mir i kakvu takvu satisfakciju obitelji....

TH
than
00:18 11.09.2019.

Prvo treba nešto jasno napisati - ne postoji rutinska operacija. Još manje je to ona pod općom anestezijom, jer puno toga može poći krivo - ne reagiramo svi isto. Čak i kada režeš nokte može se nešto zakomplicirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije