Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTENE KUĆI

Mama prvih hrvatskih sijamskih blizanki: 'Brat i sestra jedva čekaju da dođu kući'

Prve hrvatske sijamske blizanke puštene kući
Foto: Screenshot/24sata
29.08.2019.
u 23:26

Djevojčice su liječnici uspjeli razdvojiti nakon 15-satne operacije u kojoj je sudjelovalo 14 liječnika.

Danas su bolnicu napustile prve hrvatske sijamske blizanke uspješno razdvojene u ožujku u zagrebačkom KBC-u. One će prvi puta noć provesti u obiteljskom domu u mjestu Bušetinu kraj Virovitice. 

- Osjećamo se super! Djevojčice su se super oporavile. Ne bi ih ni pustili van inače... Brat i sestra jedva čekaju da im male seke dođu kući i svi smo nestrpljivi. Bilo je teško kad su bile još uvijek spojene... Ali sad sam jednostavno presretna. Nije nam bilo teško svaki dan putovati u Zagreb da ih vidimo, bilo je teško otići od njih, rekla je majka Marija, piše 24sata. 

Foto: Screenshot/24sata

Prvo hrvatske sijamske blizanke došle su na svijet spojene velikim dijelom trbuha, zajedničkim crijevima i jetrom. Djevojčice su liječnici uspjeli razdvojiti nakon 15-satne operacije u kojoj je sudjelovalo 14 liječnika. 

Tijekom boravka djevojčica roditelji su obnovili kuću u Bušetini kako bi bebe došle u potpuno renoviran dom, ali njihov odlazak teško je pao medicinskim sestrama koje su se svakodnevno brinule za djevojčice.

- Ajde, pa što ste tako ozbiljne... Ovo nije tužan dan! Veselite se, smijte se, idete kući ljubavi naše - tepala je medicinska sestra Ana Habjanec curicama.

- Nemojte, molim vas, još zatvoriti vrata. Želim ih još jednom izljubiti - kazala je sestra Marina Mišković. Nakon poljubaca, djevojčicama je šapnula nešto na uho, a one su rastegnule osmijeh preko cijeloga lica.

- Vežemo se za svu djecu, ali ovo je ipak bila jedna posebna priča. Ove su nam se curice jako uvukle pod kožu - dodala je sestar Marina te otkrila da im je i sama znala kupovati haljinice jer se još na prvi pogled zaljubila u njih.

Komentara 3

NA
Namcor
19:15 29.08.2019.

Duboki naklon i pohvale bez kraja za liječnički tim i medicinske sestre koje su skrbile o djevojčicama. Međutim, ne mogu se oteti dojmu da sestre teška srca puštaju malene kući jer znaju da roditelji neće znati niti moći tako dobroo skrbiti o njima. Pogledajte samo stariju djecu uništenih, trulih zubića. To je nemar i ništa drugo. Nema veze sa siromaštvom, nego sa stanjem uma i duha. A djevojčicama tek predstoje terapije, specijalistički pregledi, putovanja...daj Bože da me budućnost demantira, nitko sretniji od mene.

NA
Namcor
23:18 29.08.2019.

Nije dovoljno samo željeti i roditi. Dati bezgraničnu ljubav. Ali neophodno je poticati,obrazovati, pružiti priliku toj djeci da imaju barem zericu bolji život od svojih roditelja. Da su djevojčice rođene zdrave, u kakvim uvjetima bi danas živjele? Naprosto ne razumijemm neodgovorne pojedince koji nepromišljeno šire obitelj... Napadajte me i korite, ali tako je. Djeca nisu ništa kriva, a ona najviše ispaštaju...

DU
Deleted user
20:13 29.08.2019.

Zenska osoba normalnih rezona i inteligencije bi poslusala ginekologa i napravila medicinski opravdan prekid trudnoce. Ali bedasti ljudi misle da znaju bolje pa idu rodit pa sto bude. Tko bi bio kriv da razdvajanje nije uspjelo? Onds bi doktori bili najgori na svijetu, "neznalice i idioti"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije