Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko:

"Predvodnik najsvjetlijeg trenutka u povijesti RH je Franjo Tuđman"

karamarko
Robert Anić/PIXSELL
26.07.2011.
u 13:58

Nekima u Hrvatskoj ni danas nije drago kada se podsjećamo na dane iz Domovinskog rata i naše žrtve, rekao je ministar na komemoraciji u Strugi Banskoj pored Dvora

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko još je jednom danas izrazio svoju privrženost prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kojeg je označio "predvodnikom najsvjetlijeg trenutka u povijesti Hrvatske – Domovinskog rata".

Karamarko je to izrekao na komemoraciji u povodu 20. obljetnice smrti deset hrvatskih policajaca u Strugi Banskoj pored Dvora. Oni su poginuli u akciji "Žaoka" koju su s ciljem protjerivanja sveg nesrpskog stanovništva iz hrvatskih pounjskih sela poveli srpski pobunjenici. Taj dan stradalo je i mnogo civila koje je neprijatelj gurao kao živi štit ispred sebe u svom napredovanju, a svojim herojskim činom neprijatelja je u svom punom naumu spriječio policajac iz Struge Banske Mile Blažević Čađo.

On se, 50-ak metara od svoje kuće, opasan eksplozivom popeo na oklopljeni kamion u koji su pobunjenici instalirali minobacač i protuzrakoplovni top te se raznio. Izgubio je život, no spriječio je daljnje napredovanje neprijatelja, čime je dobiveno dovoljno vremena da se preostali civili izvuku na sigurno.

– Nekima u Hrvatskoj ni danas nije drago kada se podsjećamo na dane iz Domovinskog rata i naše žrtve. Ti osporavatelji pokušavaju obezvrijediti i Domovinski rat i te žrtve – rekao je ministar Karamarko istaknuvši žrtvu Mile Blaževića i ostalih poginulih policajaca.

Prema podacima koje je na komemoraciji iznio Marko Rašić, načelnik Policijske uprave Sisačko-moslavačke, zbog zločina u Strugi Banskoj do sada je podneseno ukupno pet kaznenih prijava protiv 39 osoba zbog ratnog zločina protiv civila te ratnih zarobljenika. Optuženi su i lokalni političari iz takozvane "krajine" po zapovjednoj odgovornosti. No, kao što je kod ovakvih slučajeva već uobičajeno, većina optuženika nije dostupna hrvatskim vlastima.

Komentara 208

OB
-obrisani-
18:48 26.07.2011.

dokad ćemo mi....dizati u nebesa...Franju Tuđmana . i istovremeno.....kukati...i žaliti....generale u Hagu ???? . .pa ONI su tamo....zbog njegove ...politike...to stoji u presudi...

FR
franc
19:22 26.07.2011.

@kukuriku, ovo o puški i lisnici odnosi se na sreću koju danas imamo.

BI
bilikamen
14:44 26.07.2011.

..............najsvijetliji. da svijetlio je i 1941. samo nekoj drugoj državi ali to se zaboravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije