Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A CILJANJE?

Predivna puška od 4 milijuna kuna

Falcon VO (1)
Foto: VO VAPEN
1/12
09.04.2011.
u 21:59

Predivnu i bogato izgraviranu švedsku pušku Falcon VO brojni ljubitelji lova i streljaštva vjerojatno bi s gađenjem odbacili – nema ni mušicu ni postolje za optički nišan

Pušku vrijednu 820.000 dolara (oko 4.173.000 kuna) u ograničenoj seriji od samo pet komada – prvi vidite na slikama, a ostala četiri su u procesu proizvodnje - izradili su majstor puškar Viggo Olsson i njegov sin puškar Ulf Olsson iz švedske tvrtke VO Vapen, koja je službeni snabdjevač oružjem kralja Carla XVI Gustava, a među njihovim stalnim mušterijama je i šeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan iz kraljevske obitelji Abu Dhabija.

Puška je namijenjena arapskom tržištu, na gravurama su dvije vrste sivog sokola, peregrinski i selac, da bi se istakla tradicija sokolarstva u arapskom svijetu, odakle su i mušterije za ovaj predivan ali ne baš funkcionalan komad oružja.

Naime, u svom trudu da se predivno gravira mehanizam puške i obje cijevi u različitim kalibrima od najboljeg damaskog čelika, te vrhunski ispolira orahovina punog kundaka, nije ni stavljena mušica nišana na vrhu cijevi niti je postavljen nosač za optički nišan ("snajper"). Šteta je što je takvo vrhunsko djelo puškarske vještine spremno samo za slavljeničko pucanje u zrak i malo što drugo.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Sor@n
Sor@n
03:50 10.04.2011.

Uh a ovo? Link: http://www.youtube.com/watch?v=cWMENIJfIsM

DR
drdugi
08:19 10.04.2011.

Da,prava šteta da se s tako divnim oružjem ništa ne može ubiti.

IB
IVICA BELA
10:08 10.04.2011.

A baš kada čovjek pomisli da je sve gluposti vidio pojavi se nešto ovako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije