Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Raspudić: Nemam namjeru podržati Vladu Andreja Plenkovića

Nino Raspudić
05.07.2020.
u 21:02

Emisiju možete pratiti na svim platformama Večernjeg lista.

U studiju Večernjeg lista gostuje Nino Raspudić (Most), Dalija Orešković (Stranka s imenom i prezimenom) i Danijela Dolenec (Možemo). 

Emisiju o parlamentarnim izborima i izlaznim anketama možete pratiti na svim platformama Večernjeg lista. Emisiju vodi i uređuje Petra Maretić Žonja.

Orešković: Izuzetno smo zadovoljni, drago nam je da se sve lijepo rasporedilo. Najmlađa smo politička opcija i za nas je ova kampanja bilo poprilično otežana, što zbog rejtinga i anketa koji su nas sputavale i vrlo smo teško u tako kratkom razdoblju mogli plasirati ono po čemu želimo da budemo prepoznatljivi. Čeka nas teška jesen, a teme koje smo nametnuli su itekako važne.

Raspudić: Most je startao u teškoj poziciji pred izbore. Medijska slika Mosta je bila da je srušen i iz kojeg svi odlaze. Ja i nova imena smo pomogli Mostu, ali isto tako mi bez Mosta ne bismo mogli to napraviti, mi smo se svi zbližili kroz kampanju i vjerujem da će doći do fuzije u sljedećim mjesecima. Most će sigurno nadalje samo rasti. Nisam očekivao ovakvu katastrofu Restart koalicije, to je njihov najgori rezultat u povijesti.

Dolenec: Ovo su izlazne ankete, a ne rezultati. Ovo je ipak sjajan rezultat. Po strukturi birača koju su nama dali povjerenje, to su dijelom birači SDP-a, ali ne nužno samo to. Mislim da smo povukli i da glasaju neki koji inače ne glasaju, a posebice mladi. Restart je imao lošu kampanju, sami su napravili niz loših poteza, a oni govore o njihovim rezultatima. 

Raspudić: Ako ostane ovakvo, HDZ je profitirao od ovoga da izbore raspišu u stanju pandemije i da stožer koristi to za promociju stranke jer su birači skloni tome da zaokruže ono što već jest. Ja sam sebi davao za pravo da govorim o anketnom inženjeringu. Mediji su prenosili rezultate ankete koje im je davala Promocija Plus, a pitam se bi li ja mogao imati više glasova da im ankete nisu sugerirale drugačije. 

Orešković: Mi ne mislimo biti oporba u smislu te riječi kako je to desetljećima radio HDZ. Sve što će se događati od ove jeseni jest teška ekonomska kriza, zbog koronavirusa i zbog toga što imamo sustav koji nije održiv. Plenkoviću neće biti lako s nama u oporbi. 

Raspudić: Ja sam ušao u politiku upravo zbog korupcije i ideoloških poteza koji su bili izdaja. Nemam namjeru podržati vladu Andreja Plenkovića, nećemo kompromitirati vrijednosti time da podržimo takvu politiku. Uvjeren sam da će ovaj saziv sabora biti puno kvalitetniji i bolji od prošlog, a po ovome će Plenkoviću trebati Domovinski pokret, ali sretno im bilo. 

Orešković: U Domovinskom pokretu ne vidim ništa dobro, ni u pojedincima, ali ni u politici koju zagovaraju. Mi ćemo biti glas razuma u Saboru. Zalagat ćemo se za sve ono što smo nastojali iskomunicirati, od teritorijalnog ustroja, reforme javne uprave, pravosuđa, poreznog rasterećenja. 

Dolenec: Ovo je sjajan rezultat s kojim možemo jako puno. Može se puno napraviti. Ono što znamo iz prijašnjih ciklusa, za neke opcije stvar može biti bolja. 

Orešković: U obnovu Grada Zagreba moglo se krenuti po postojećem Zakonu. Očito nam fali preko deset milijardi eura koje nemamo. Nije problem u Zakonu, on postoji, problem je kako će se osigurati sredstva. Mi smo za to da se formiraju neki oblici partnerstva i da se uloži kapital. Treba govoriti o istini, ne može se obećavati da će se napraviti nešto s tuđim novcem. 

Dolenec: Ne bih se složila. U procesu smo pandemije, a ova je situacija je ona gdje se ide prema gorem. Europska unija je kreirala fond za oporavak i imat ćemo značajna srestva, a država će se zaduživati dok je povoljno. Obnova Zagreba nakon potresa nije nešto što će se kratkoročno riješiti. 

Orešković: Očito nas čeka još više korupcije i zarobljene države, ali i val iseljavanja ljudi. Mislim da nas čeka jedan proces odumiranja SDP-a jer on kao politička stranka nema što za ponuditi. Na našim listama je niz stručnjaka koji su se dokazali u svojoj struci i koji su pružali otpor. U ovom društvu ima onih koji bi ga pod cijenu vlastite karijere mijenjali. 

Dolenec: Problem je klijentelizam i korupcija. Mi smo jedini pokazali da imamo program - ovaj svijet se mijenja. Što se tiče rezultata, nadam se da neće ovako izgledati na kraju. 

Komentara 31

Avatar FrancJunior
FrancJunior
21:30 05.07.2020.

Tako nesto Plenkovic niti ne treba....tko te uopste nesto pitao?

PU
paul-umpe
21:16 05.07.2020.

nece gebe HDZ ni trebati. ti ces dobit saborsku placu malo ces se uprasiti i to je to

AN
antiekstremist
19:58 05.07.2020.

Razvalio ga Njonjo haha, moja Ninoćka haha !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije