Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNA AKCIJA

Pozivaju se svi ljudi dobre volje da se odazovu akciji darivanja krvi na otoku Viru

Foto: Arhiv Udruge
1/5
19.08.2018.
u 10:53

- Pozivamo kako domaće tako i strane turiste da se odazovu pozivu i skupe u što većem broju jer ta će krv ići najpotrebitijima kojima život ovisi o njoj

Sutra u ponedjeljak 20.kolovoza na otoku Viru održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi koju organizira Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir.

- Udruga organizira tri akcije darivanja krvi godišnje, a svake 2 godine posjet Zaklade Ana Rukavina gdje dajemo krv za tipizaciju koštane srži, kazao je predsjednik udruge, Goran Vicković.

Pozivajući sve ljude dobre volje da se odazovu akciji darivanja krvi koja će biti od 15.30-19.00. u vijećnici općine Vir.

- Pozivamo kako domaće tako i strane turiste da se odazovu pozivu i skupe u što većem broju jer ta će krv ići najpotrebitijima kojima život ovisi o njoj, naglasio je Vicković ističući kako su do sada već organizirali prikupljanje donacija za Karla Kulaša, dječaka od 13 godina koji je izliječen od tumora na mozgu, Petru Zrilic, djevojčicu od 12 god u fazi liječenja u Španjolskoj.

- Prošle godine smo skupljali pomoć našoj medicinskoj sestri Josipi Uzarevic te smo ušli u projekt sa Zagrebačkom udrugom Dobra Volja i organizirali ljetovanja na 7 dana obiteljima slabog imovinskog stanja iz kontinenta. Prošle godine su to bile obitelji Filipović i Belošević. S obzirom da uz akcije dobrovoljnog darivanja krvi organiziramo i razne druge humanitarne akcije, tim smo obiteljima za Božić dovezli pregršt poklona i potrepština, kazao je Vicković napominjući kako su ove godine ugostili obitelj Kobiljak.

- Na našim akcijama se prikupi oko 70 doza krvi te svake godine organiziramo izlet za naše članove.

Imamo jako dobre odnose sa odjelom transfuzije kojim upravlja Dr.Marijana Nadinić,crvenim krizom Zadar te referentom Brankom Kolanovićem, naglasio je Goran Vicković.

Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir osnovana je 2010. godine u vijećnici općine Vir. Prije osnutka udruge postojao je aktiv koji je osnovan 2007. godine pod vodstvom Ivane Rešetar i Barbare Buškulić. Osnutkom udruge darivanje krvi na Viru diglo se na jako veliku razinu.U samim počecima udruga je brojila 65 članova, a danas broji 120 članova.

>> Pogledajte video - Kako si pomooći ako imate alergiju na ambrziju

Komentara 1

LU
lukathereem
12:54 19.08.2018.

Platite našu krv mao što mi plaćamo usluge u zdravstvu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije