Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO 10 OSOBA

Potraga za ubojicom iz Kalifornije: Policija u kombiju pronašla tijelo, nije potvrđeno da se radi o napadaču

Police use armored vehicles to surround a white cargo van at a parking lot in Torrance
Foto: ABC AFFILIATE KABC/REUTERS
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
22.01.2023.
u 23:09

Nekoliko minuta nakon što je specijalna policija uočena kako ulazi u vozilo za koje misle da bi moglo biti povezano sa pucnjavom u kojoj je ubijeno 10 osoba

Kalifornijska policija pronašla je tijelo na vozačkom sjedalu vozila kojeg su provjeravali zbog povezanosti s krvavim napadom u kojem je ubijeno deset osoba. Nije službeno potvrđeno radi li se o osobi koja je osumnjičena za pucnjavu u Monterey Parku, no šerif Robert Luna rekao je kako misli da bi to mogao biti on. Ranije su javili da se traga za muškarcem azijskog podrijetla.

Podsjetimo, muškarac je u pucnjavi ubio desetero ljudi u plesnoj dvorani u Monterey Parku tijekom proslave kineske Lunarne nove godine. Još desetero ozlijeđenih je u bolnici, od kojih je najmanje jedna osoba u kritičnom stanju, objavio je ured šerifa okruga Los Angelesa rano u nedjelju ujutro, oko pet sati nakon napada.  Još uvijek nisu poznati motivi pucnjave niti opis osumnjičenika, rekao je novinarima Andrew Meyer iz policije. 

Police investigate the scene of a shooting that took place during a Chinese Lunar New Year celebration, in Monterey Park, California, U.S. January 22, 2023. REUTERS/Allison Dinner Photo: ALLISON DINNER/REUTERS
Foto: ALLISON DINNER/REUTERS

Pucnjava se dogodila iza 22 sata po lokalnom vremenu, u blizini proslave kineske nove godine i zatvorenih ulica zbog tisuća koje tim povodom dolaze iz cijele južne Kalifornije. Monterey Park je grad udaljen oko jedanaest kilometara od središta Los Angelesa. Oko dvije trećine njegovih stanovnika su Azijati, pokazuju podaci američkog popisa stanovništva. Ured šerifa zasad kaže da ne zna jesu li motivi napada rasistički. Snimke s društvenih mreža pokazuju ozlijeđene ljude na nosilima i blokirane ceste koje čuva policija. 

>> VIDEO: Snijeg pada u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije