Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'protuzakonito'

Ploča Francetiću s natpisom ZDS nije postavljena: 'Ne želimo ići protiv zakona'

Postavljanje ploče Juri Francetiću
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
1/20
01.07.2017.
u 12:45

Suvlasnik kuće na kojoj je ploča trebala biti postavljena odustao je od njezinog postavljanja

Služimo ovu svetu misu za sve pokojne, između ostalog i za Juru Francetića koji nije bio ništa manje domoljub od hrvatskih branitelja koji su također bili spremni dati život za domovinu, kazao je don Anđelko Kaćunko koji je služio sv. misu u crkvi Presvetog trojstva u središtu Otočca. 

Sveta misa počela je obilježavanjem 105. rođendana Jure Francetića u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dijaspore čiji je predsjednik Dragutin Hazler bio na događaju u Otočcu. 

U planu je bilo postavljanje ploče na Francetićevoj rodnoj kući u zaseoku pored Otočca, no Ivan Biondić, glasnogovornik Akademije kazao je kako je spomu ploču uzela policija noć prije, a i organizatori su ispitani u DORH-u pod sumnjom da potiču na mržnju. 

- Ne želimo ići protiv hrvatskog zakona niti protiv Vlade koja je inzistirala na tome da se ovaj skup i postavljanje ploče ne održe. Čekamo odluku nadležnih o tome je li druga ploča koju smo pripremili, a na kojoj nema spornog pozdrava "Za dom spremni" već je na njoj ispisano "Za istinu spremni" u skladu sa zakonom pa ako nam je odobre mi ćemo je naknadno postaviti na rodnu kuću Jure Francetića, kazao je Ivan Biondić. 

U međuvremenu na glavnom trgu posvećenom braniteljima u Otočcu, na spomenik braniteljima zalijepljen je isprinatna preslika ploče koja nije mogla biti postavljena. 

Komentara 150

Avatar duka4
duka4
11:37 01.07.2017.

kako je rekao Pupovac .... nema zakona u Hrvatskoj da se zabrani četnički spomenik ali izgleda da ima za ustaški. sramota kako smo prodani jadni i koje nas kukavice vode. da smo izgubili domovinski rat isto tako i bilo .. sve branitelje bi zvali fašistima koji su ubijali. zatoi je upitno i ustaški zločini. jako upitni.....

AD
admin2
14:17 01.07.2017.

Dodo3atlon Ustaše su porazili srpske fašiste OLUJOM banditu svi Hrvati koji su se borili u svim ratovima za porazene srpske fašiste su ustaše, srpske fašiste koji su orgijali pet godina Hrvatskom a orgijaju i danas

MI
Mimizo
16:55 01.07.2017.

na žalost u oluji smo se rješili samo vanjskog neprijatelja a unutarnji je mnogo opasniji jer nije napravljena lustracija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije