Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAZU dijaspore

Postavljaju spomen-ploču Juri Francetiću u Otočcu?

Jure Francetić
Foto: Wikimedia Commons
1/2
26.06.2017.
u 18:24

U potpisu na ploči bit će pozdrav “Za dom spremni”

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti dijaspora uputila je pozivnice na svečanost postavljanja spomen ploče na rodnu kuću Jure Francetića u Otočcu.

Organizatori navode kako je riječ o obilježavanju 105. obljetnice rođenja hrvatskoga političara i legendarnog vojskovođe iz Drugog svjetskog rata koji se borio protiv udruženja talijanskog i srpskog fašizma. U potpisu na ploči bit će pozdrav “Za dom spremni”.

PU ličko-senjskoj skup još nije prijavljen, ali, kako doznajemo, obavljaju obavijesne razgovore vezane uz događaj. Organizator o tome nije obavijestio ni Grad Otočac.

Komentara 55

IL
ilijan1a
21:09 26.06.2017.

Jure Francetić je jedan od naj većih junaka Hrvatske povjesti!

Avatar babas
babas
19:22 26.06.2017.

Jure Francetić legenda! Najveći vojskovođa hrvatske vojske u 2.svjetskom ratu. Slava mu!

Avatar majmunranko
majmunranko
18:53 26.06.2017.

Opet brišete komentare, i onda će onaj ljigavac Gerovac okolo cirkusirati zbog Plenkovićevog uvođenja verbalnog delikta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije