Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Korisna budala'

Hasanbegović: Postavljanje ploče Francetiću politički je ekshibicionizam

Zlatko Hasanbegović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
28.06.2017.
u 08:20

U najavi vidi skretanje pozornosti s postignuća građanskog aktivizma koji je trajao 25 godina – micanja Tita iz Zagreba

Bizarna najava da će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) na rodnu kuću ustaškog zločinca Jure Francetića u Otočcu postaviti spomen-ploču s natpisom “za dom spremni” izazvala je pravu buru u javnosti.

Najavu je za Večernji list komentirao i nezavisni saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, za kojega je to jedna obična provokacija i djelo, kako kaže, neodgovornih osoba.

– Riječ je o političkom ekshibicionizmu koji ima ulogu korisne budale neojugoslavenskih i neokomunističkih krugova čija je glavna teza da svaki pokušaj prekida s jugoslavenskim komunističkim nasljeđem predstavlja obnovu takozvanog fašizma i ustaštva – poručio je Hasanbegović. Sve što o spornom događaju zna čuo je iz medija i još uvijek mu, kaže, nije jasno je li riječ o šali ili će se postavljanje ploče doista i dogoditi. U tom činu ne vidi ništa drugo nego skretanje pozornosti s postignuća građanskog aktivizma koji je trajao, kaže, punih 25 godina, a to je da se makne ime maršala Tita iz Zagreba.

– To je veliko postignuće. Ovo što se sada događa s Jurom Francetićem samo je argument onima koji 70 godina svaku kritiku jugoslavenskog komunizma žele prikazati kao fašizam ili kao obnovu ustaštva – kaže Hasanbegović. Skupina koja to radi, dodaje, nema nikakve veze s Jurom Francetićem niti vidi ikakve potrebe da se u ovom trenutku pojavljuju njegovi samozvani nasljednici.

– Ni Jure Francetića ni bilo kojeg političkog pokreta iz povijesti hrvatske države – kaže Hasanbegović.

Ploča bi navodno trebala biti otkrivena u subotu 1. srpnja, na rodnoj kući Jure Francetića.

Komentara 156

DU
Deleted user
08:50 28.06.2017.

Opet Hasanbegovic jedan od rjetkih koji vidi stvari bistro i jasno , a jedini na Hrvatskoj politickoj sceni koji kaze istinu. Tu je njegova snaga, bez obzira sto mu imputiraju da je eksremist desnicar.Kad lijevio "liberalni" politicari nemaju argument niti paemti da adekvatno dogvore izazovima onda konkurenciju izvredjaju na pasja kola. Svaka cast Hasanbegovicu. Od Gotvoca nism imali covjeka koji se sa tolikim zarom bori za pravdu i istinu!

GE
genex
08:44 28.06.2017.

zlatko, sjedi 5.kao i uvijek točno definirano i pogođeno u centar.najvjerojatnije,udbaška provokacija s korisnim budalama, po obrazcu svastike na poljudu.

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
08:34 28.06.2017.

BRAVO dr.Hasanbegoviću, to je čin "korisnih bedaka" koji nakon trga masovnog ubojice žele stvoriti neku vrstu protuteže !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije