Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SITUACIJA S KORONOM POD KONTROLOM

Plenković: Termin izbora ostaje isti. Nije mi jasno kako se to može dovoditi u pitanje

Šibenik: Premijer Plenković položio vijenac povodom 28. obljetnice oslobođenja Miljevačkog platoa
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
23.06.2020.
u 10:02

Naša odluka vođena je zaključkom da nam trebaju izbori sada kada je bolest na najnižem intenzitetu kako bismo se mogli suočiti s izazovima na jesen, kazao je premijer

Premijer Andrej Plenković danas je u Bakru i nastavlja kampanju. Novinare je zanimalo hoće li napraviti i drugi test na koronavirus, ali i hoće li se održati izbori.

"Što se mene tiče, ja se mogu testirati svaki dan. Ponašam se odgovorno. Termin izbora ostaje isti. Izbori će biti 5. srpnja. Nije mi jasno kako se to može dovoditi u pitanje. Nikakvi spinovi o nekakvoj nesigurnosti pogotovo oni koji dolaze iz oporbe ne stoje", kazao je Plenković. 

Video: Beroš: Epidemiolozi u Zadru primili više od 600 poziva

"Hrvatska je danas, bez obzira na ovih dvadesetak slučajeva, a danas ćemo vidjeti koliko će ih biti, i dalje među tri zemlje EU s najmanje aktivnih slučajeva COVID-a na milijun stanovnika. Mi smo išli s restriktivnim mjerama, prvi smo val pobijedili. Nema novih 400 tisuća nezaposlenih, kao što je govorila oporba. Dali smo šest milijardi kuna za naše građane.

"Pouzdano je utvrđeno da koronavirus ima najslabiji intenzitet u ljetnim mjesecima. Naša je odluka vođena time da nam trebaju izbori sada kada je bolest na najnižem intenzitetu kako bismo se mogli suočiti s izazovima na jesen. To što imamo povećan broj, zaraza je lokalizirana na nekoliko točaka, zdravstvene ustanove i domove za starije moramo zaštiti, no moramo se naučiti živjeti s COVID-19", kazao je Plenković.

Turnir u Zadru

"Namjera organizatora bila je dobra. Dobra je to bila inicijativa, unatoč ovome što se dogodilo, zadnji testovi iz Zadra dobri su, vidjet ćemo. To ne može koštati naš turizam, ovisno koliko ćemo ga spinati. Moramo biti mudri i jednim pametnim balansiranjem održavati gospodarstvo", kazao je Plenković.

Susret s Đokovićem

"Mi bismo morali biti 15 minuta jako bliski, a što se toga tiče, nema nikakve bojazni, ja je nemam, a ako se vi brinete za mene, meni je drago", kazao je Plenković.

Komentara 24

Avatar MateTaraba
MateTaraba
10:11 23.06.2020.

Treba nam stabilna vlast koja je upucena u situaciju i koja se zna nositi sa ovim teskim problemom. Plenkovic i vlada pokazali su se kako se znaju nositi sa time jer smo jedna od prvih zemalja koja se bila ocistila od korone.

ŠN
šnicl
10:08 23.06.2020.

Mislim da je svima nama u cilju da se izbori odrze sto prije, tj u predviđenom terminu. Nikad se ne zna sto buducnost donosi.

ŽM
željo_moja
10:10 23.06.2020.

Naravno da ce oporba pokusati napraviti probleme i odgoditi izbore. To je jedino sto znaju i ujedno tracak nade za izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije