Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mali izlet

Pingvini u obilasku Muzeja. ZOO: 'Vidi se da su usamljeni, htjeli smo ih razveseliti'

Foto: The Nelson-Atkins Museum of Art
1/6
16.05.2020.
u 12:31

Imali su cijelu zgradu samo za sebe te su mogli slobodno lutati muzejskim hodnicima

Posljedice karantene osjete svi, pa i životinje u zoološkim vrtovima. Stoga su djelatnici gradskog Zoološkog vrta iz grada Kanzasa odlučili razbiti monotoniju nekim svojim stanovnicima. Tri pingvina svjesno su tako, uz pomoć ljudi, prekršila karantenu jer su ih odveli na mali izlet - obilazak poznatog Muzeja umjetnosti Nelson-Atkkins u Kansas Cityu. Dakako, nitko se na simpatične pingivne nije mogao naljutiti zbog te privilegije.

"Brinemo se za životinje i uvijek želimo da budu dobro i zdravo. Vidi se na našim životinjama da im u ovo vrijeme pandemije koronavirusa nedostaju ljudski posjetitelji pa smo ih htjeli malo razveseliti. Vidi se da su usamljeni, pa smo ih htjeli malo potaknuti i uljepšati im dan, rekao je ravnatelj Zoološkog vrta Kansas City Randy Wisthoff.

Kako je i muzej zatvoren zbog karantene, imali su pingvini cijelu zgradu samo za sebe, te su mogli slobodno lutati muzejskim hodnicima. Sudeći po video snimku koji je objavljen na Facebook stranici Zoološkog vrta pingvini su svoju poslovičnu znatiželju pokazali i prema umjetnosti, a rutu obilaska posebno su za njih pripremili djelatnici Muzeja. Simpatičan videozapis do sada je skupio više desetaka tisuća pregleda.

 "Sretni smo zbog posjeta i drago nam je što vidimo da su i pingvini u potpunosti zadovoljni s posjetom našoj ustanovi“, rekao je u video snimku Julián Zugazagoitia, izvršni direktor muzeja dodavši kako im se čini "da pingvini reagiraju mnogo bolje na Caravaggia nego na Moneta."

"To su peruanski pingvini, pa smo razgovarali na španjolskom i dojam mi je da oni zaista cijene i povijest umjetnosti, rekao je Zugazagoitia, koji je porijeklom iz Meksika.

Peruanski pingvini je jedan od naziva za Humboldtove pingvine koji žive na području Čilea i Perua, a ova trojica Kanzašana su ovime dobila jedinstvenu priliku za malo kulturnog uzdizanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije