Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 211
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Hrženici

Pijan BMW-om jurio više od 100 km na sat i usmrtio motociklisticu, ukinut mu istražni zatvor

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
01.10.2022.
u 21:20

Uslijed udara i pada, 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 22-godišnjeg vozača zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom.

Tereti se da je 19. lipnja 2022. u Hrženici upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem dva promila alkohola u krvi i vozio brzinom većom od 100 km/h, kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj, pa je prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara i pada, zadobila je mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici. 

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata. No, vijeće Županijskog suda je usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo mjeru opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole. 

Komentara 10

DU
Deleted user
22:18 01.10.2022.

Opet nova žrtva i tragedija po uhodanom receptu: BMW i iskompleksirani klinac+ alkohol+ vjerojatno roditelji debili dokle će više to sudstvo ne kažnjavati???? Uvesti zakon da i roditelji odgovaraju za klince idiote. Za BMW uvesti extra trošarine i osiguranja zaza namirivanje naknade žrtvama, obzirom da 60% ovakvih nesreća izazivaju imbecili u BMW- ima.

DU
Deleted user
07:39 03.10.2022.

Zašto stigmaitzirate mladoga vozača iz perspektivne obitelji i teško ga kažnjavate oduzimanjem vozačke samo zato jer mu je otac u HDZ i voli svoju državu?

LL
lijepa_li si
10:26 02.10.2022.

pravi drug i samoupravljač vozi zastavu 101 i juri preko stoćke, a funkciJoneri najnoviju ladu kojoj je brzina elektronski ograničena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije