Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA MASNE RUKE

Preko lažnih tvrtki uvozili maziva u Italiju, varali na porezima, šteta 15 milijuna eura

EPPO
08.05.2024.
u 08:45

Po onom što je do sada utvrđeno, kriminalna skupina preko svojih članova  od 2017. do 2023. djelovala je u Italiji, Belgiji, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Sloveniji,

Talijanska policija, po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) pretražila je više kuća, stanova i poslovnih prostora  u sklopu akcije Masne ruke čiji je cilj kriminalna skupina koja se sumnjiči za poreznu prevaru kojom je pričinjena šteta od oko 15 milijuna eura. Skupina se bavila uvozom maziva za vozila u Italiju, a pretrage su osim na području Italije obavljene i u Latviji. Osumnjičeno je, za sada, 14 osoba, s tim da ih je osam pritvoreno, a ostalima je određen kućni pritvor. Talijanska policija  tijekom pretraga je  zaplijenila i 470 tona maziva, a osumnjičenicima je zamrznuta imovina vrijedna 15,4 milijuna eura. 

Po onom što je do sada utvrđeno, kriminalna skupina preko svojih članova  od 2017. do 2023. djelovala je u Italiji, Belgiji, Češkoj, Estoniji, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Sloveniji, a sumnjiči ih se da su se koristili mrežom lažnih tvrtki preko kojih su onda na talijansko tržište plasirali velike količine mazivnih ulja za osobna i teretna vozila. Kako bi izbjegli plaćanje PDV-a, koristili su se i krivotvorenom  dokumentacijom. Kriminalnu skupinu sumnjiči se i da su krivotvorili ulje te da su prali novac koji je tako zarađen. 

VEZANI ČLANCI

Na meti EPPO-o se našla i jedna velika tvrtka s područja Matere koje je, kako navodi EPPO, jedno od glavnih središta prodaje maziva za vozila u srednjoj i južnoj Italiji. Sumnja se da je spomenuta tvrtka nabavljala naftu od kriminalne skupine, nakon čega je  prikrila da je takvim poslovanjem imala 52 milijuna eura dobiti

VIDEO Ovo ledi krv u žilama: Tornado uništio zgradu u Nebraski, kamera u automobilu snimila trenutak

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije