Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI LIST DOZNAJE

Što su dogovorili? DP ipak bez ministarstva kulture, ispregovarali si tri važna resora

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
Davor Javorovic/PIXSELL
08.05.2024.
u 14:00

Kako Večernji list doznaje, Domovinski pokret ipak ostaje bez Ministarstva kulture koje HDZ nije pristao prepustiti partnerima

"Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade", objavili su danas iz Banskih dvora i završili nekoliko tjedana dugo pregovaranja HDZ-a i DP-a. Javnosti nisu htjeli otkriti što su konkretno dogovorili, tek su priopćili kako će prijedlog postignutog dogovora, uz raspodjelu resora buduće Vlade, iznijeti na stranačkim tijelima tijekom današnjeg dana, a zatim o svemu obavijestiti javnost.

Kako Večernji list doznaje, Domovinski pokret ipak ostaje bez Ministarstva kulture koje HDZ nije pristao prepustiti partnerima. No zato će DP dobiti važno Ministarstvo poljoprivrede, a osnovat će se i ministarstvo demografije. 

Kako doznajemo, pripast će im i resor energetike. Zasad je nejasno hoće li im pripasti mjesto u ministarstvu ili će se ovaj resor odcijepiti od Ministarstva gospodarstva pod kojim je trenutačno. 

DP i HDZ novu rundu pregovora započeli su jučer, kada su, istaknuli su s obje strane, usuglasili 70 do 80 posto stvari. Danas su razgovarali o strukturi buduće Vlade i finalizirali obrise nove parlamentarne većine. U njoj, dogovorili su se na jučerašnjem sastanku s predsjednikom HDZ-a i tehničkim premijerom Andrejem Plenkovićem, neće biti tri zastupnika SDSS-a.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

FOTOGALERIJA Svi žele vidjeti Rafale izbliza: Razgrabljene ulaznice za aeromiting! 'Zbog sigurnosti ih ne smijemo prodavati više'

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara
1/20

Komentara 70

XA
xa
14:52 08.05.2024.

Znači kultura i obrazovanje će i dalje biti u rukama HDZeovih ultraljevičara?

HH
HH:
15:11 08.05.2024.

Ako je HNS sa 3-4 mandata mogao imati ministarstvo obrazovanja, onda može i DP

DP
Do pobjede
14:45 08.05.2024.

Ministarstva kulture i obrazovanja trebaju ići domovinskom pokretu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije