Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
J. KOREJA U ŠOKU

Osuđen 'Azijski Schindler': Spašavao ljude iz Sj. Koreje pa otkrili da je zlostavljao djecu izbjeglice

Durihana mission
16.02.2024.
u 08:54

Chun je uhićen prošlog rujna i to pod sumnjom da je seksualno zlostavljao najmanje šest maloljetnik Sjevernokorejaca, uključujući i djecu izbjeglice koji su živjeli u školi koju je osnovao

Pastor iz Južne Koreje osuđen je za seksualno zlostavljanje maloljetnika u internatu u Seoulu, javlja BBC, u potresnoj priči koja je objavljena. Naime, pastora Chuna Ki-wona desetljećima su smatrali velikim spasiteljem jer je godinama izvlačio djecu iz Sjeverne Koreje, a njega su nazivali čak i 'Azijskim Schindlerom'. 

Chun je uhićen prošlog rujna i to pod sumnjom da je seksualno zlostavljao najmanje šest maloljetnih Sjevernokorejaca, uključujući i djecu izbjeglice koji su živjeli u školi koju je osnovao. Chun je te optužbe i odbacio, no sud je ove srijede proglasio ga krivim na temelju dokaza.

>> FOTO Ovo je kuća Ivana Bulja, ubojica Anđele (16). Supruga i djeca napustili Sinj, sada zjapi prazna

1/10

- Žrtve su davale konzistentne izjave koje netko ne može reći osim ako nije bilo iz prve ruke - objasnio je sudac okružnog suda. Dodao je i kako je Chen te zločine počinio iz pozicije osobe ''koja je imala apsolutnu moć'', a na kraju je i osuđen na pet godina zatvora.

Pastor Chun Ki-won inače je osnovao Durihanu, jednu od najistaknutijih južnokorejskih nevladinih organizacija koje pomažu Sjevernokorejcima da pobjegnu kroz rute u Kini. Tvrdi da je proteklih godina pomogao najmanje 1.000 izbjeglica da pobjegnu od diktatorskog režima, a još je 2002. bio i zatvoren na sedam mjeseci u Kini. 

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije