Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje na distanci

Orban: 'Mađarska nije odlučila hoće li sudjelovati u obnovi Ukrajine. Plin će nam i dalje isporučivati Rusi'

Hungarian PM Viktor Orban delivers a speech for National Day, in Zalaegerszeg
BERNADETT SZABO/REUTERS
28.10.2022.
u 11:25

Orban je istaknuo da mađarske vlasti planiraju riješiti ovo pitanje u iduća dva do tri mjeseca, te ustvrdio kako čelnici EU-a već aktivno razgovaraju o programu pomoći Kijevu nakon završetka sukoba.

Budimpešta još nije odlučila hoće li izdvojiti sredstva za obnovu Ukrajine, kaže mađarski premijer Viktor Orban, a prenosi ruska Pravda.

Orban je istaknuo da mađarske vlasti planiraju riješiti ovo pitanje u iduća dva do tri mjeseca, te ustvrdio kako čelnici EU-a već aktivno razgovaraju o programu pomoći Kijevu nakon završetka sukoba. Naveo je na lokalnoj radio postaji, kako prenosi Pravda, da europski političari pokušavaju iskombinirati tko bi točno trebao osigurati novac za radove na obnovi Ukrajine.

'Mađarska će morati odlučiti želi li izdvojiti sredstva ili ne. Ako želi, u kojoj količini, zajedno s Europskom unijom ili zasebno', rekao je.

'Na summitu u Bruxellesu prošli tjedan svi su bili nervozniji nego inače, a to se moglo osjetiti i u sali za sastanke', rekao je Orban, javljaju mađarski mediji.

'Što se tiče Mađarske, možda ima manje plina u Europi, ali to se ne odnosi na Mađarsku. Sklopili smo ugovor s Rusima, Rusi će isporučivati ​​plin u Mađarsku', zaključio je Mađarski premijer. 

Video: Putin se obratio javnosti

 

Komentara 27

KO
Kolibri
11:33 28.10.2022.

Madjarska je ruski trojanski konj unutar EU i nova narodna republika u sastavu Rusije, ceka se samo nastimani referendum po uzoru na donbaske regije.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
12:38 28.10.2022.

Mađari plaćaju ruski plin skuplje nego EU plaća LNG. I to ugovorom na 15 godina.

HO
Homophob
03:08 29.10.2022.

Orban bi se mogo grdno prevariti! ruseki mu mogu poslati plin ali Ukrainci mogu odluciti ne propustiti plin preko ukrainskog teritorija. Nece mu naplatiti tranzitnu pristojbu i vratit ce plin posiljaocu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije