Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen vozač

Odbijao stati, vrijeđao i prijetio policiji pa završio u zatvoru

zatvor
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
20.07.2021.
u 13:07

Policija također protiv 27-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi u vezi počinjenog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i kaznenog djela prijetnje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija je uhitila 27-godišnjeg vozača koji je zbog počinjenih prekršaja, kaznenih djela i nepostupanja po policijskim naredbama na kraju završio u zatvoru.  

Prilikom redovitog nadzora prometa, policijski su službenici u nedjelju, 18. srpnja u 22.15 sati u Ulici A. Stepinca u Okučanima pokušali zaustaviti osobni automobil austrijskih nacionalnih registracijskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnjak. Vozač se oglušio na policijske naredbe o zaustavljanju i nastavio vožnju, no ubrzo je zaustavljen.

Prema priopćenju PU brodsko-posavske, 27-godišnjak je odmah po izlasku iz automobila omalovažavao i riječima vrijeđao policijske službenike, te odbijao s njima poći u policijsku postaju. Unatoč aktivnom otporu koji je pružao i unošenju svojim tijelom u tijelo policijskog službenika, uhićen je i doveden u policijsku postaju uz primjenu policijskih ovlasti. Osumnjičeni je bio pod vidnim utjecajem alkohola, odbio je ponuđeno alkotestiranje te prijetio policijskom službeniku.

- Osumnjičeni je zadržan u policiji na otrježnjenju, no prethodno su ga liječnici pregledali te konstatirali da ima ozljedu (hematom) od ranije, a koja nema veze sa policijskim postupanjem, te su liječnici također utvrdili da je isti sposoban za zadržavanje i daljnji postupak u policiji – navodi se u policijskom priopćenju.

Dan kasnije, u ponedjeljak, 19. srpnja vozač je uz prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira doveden u Općinski sud u Slavonskom Brodu - Stalna služba u Novoj Gradiški, gdje je proveden žurni prekršajni postupak. Tom prilikom kažnjen je  kaznom zatvora u trajanju od 15 dana uz obvezu plaćanja troškova postupka te je predan u zatvor u Požegi.

Policija također protiv 27-godišnjaka podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi u vezi počinjenog kaznenog djela prisile prema službenoj osobi i kaznenog djela prijetnje Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije