Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mini mljekara

Kako je rasla Mini mljekara Veronika? U njihovim delicijama danas uživaju Riječani i Splićani

Mini mljekara Veronika
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
16.05.2019.
u 14:46

Mini mljekara Veronika ima 160 zaposlenih i dnevno preradi oko 25 000 litara mlijeka u široku paletu mliječnih proizvoda koje svakodnevno distribuira svojim kupcima. Veronika delikatese danas se prodaju u Zagrebu, Rijeci i Splitu

Još uvijek se sjećam trenutka kada me sestra, opsjednuta domaćom zdravom hranom, odvukla na tržnicu pred štand u kojem su bili izloženi mlijeko, sirevi, vrhnje, maslac meni dotad potpuno nepoznatog proizvođača. Stani u red, rekla mi je sestra, a kako je ispred nas već čekalo pet šest ljudi, nije mi bilo jasno zašto sir i vrhnje ne kupimo kod kumice, a mlijeko u dućanu. Na izloženom štandu sve je izgledalo primamljivo i fino, a kad smo stigli kući na kasni doručak, već s prvim zalogajem shvatila sam zašto smo preskočili kumice i stali u red kod tete Veronike.

- Mlijeko koje ima okus po mlijeku, gusti maslac koji podsjeća na onaj koji je moja baka pripremala, vinogradarski sir nezaboravnog punog okusa... Od tada je prošlo dosta godina, a štand tete Veronike postao je nezaobilazna stanica prilikom svakog posjeta tržnici. Tijekom tih godina, teta Veronika, mala mljekara iz Desinića koja je svoj odnos s kupcima gradila dosljednom kvalitetom i povjerenjem kupaca da njihovi proizvodi spajaju najbolje od oba svijeta – domaće mlijeko domaćih mljekara i poštovanje svih standarda u proizvodnji. Posebno su ponosni na uspostavljeni kratki lanac opskrbe tako da od farme do stola stižu najprirodniji proizvodi u najkraćem mogućem roku.

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

O novostima u poslovanju mljekare razgovarali smo s Josipom Čefkom, projekt managerom Veronike.

- Mini mljekara Veronika je s radom započela 2000-te godine, a do danas su otvorili četrdesetak prodajnih mjesta, uglavnom u sklopu tržnica. Uz tržnice u suradnji s OPG-ovima iz cijele Hrvatske nude prošireni asortiman domaćih proizvoda u svojim trgovinama Veronika delikatese u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Danas Mini mljekara Veronika ima 160 zaposlenih i dnevno preradi oko 25 000 litara mlijeka u široku paletu mliječnih proizvoda koje svakodnevno distribuira svojim kupcima.

- Naravno, to ne bi bilo moguće bez kontinuiranog usavršavanja i investicija u poboljšanje poslovnih procesa. U 2017. godini krenuli smo s projektom IKT optimizacije poslovni procesa u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta koji je većim dijelom financiran sredstvima fondova Europske unije. U okviru projekta nabavili smo novu hardversku opremu, računala i servere koje koristimo u proizvodnji i napravili softver kojim pratimo cjelokupni proces, od preuzimanja mlijeka do izlaza gotovog proizvoda. U softver su integrirani i HACCAP standardi tako da softver odmah sintetizira kompletnu HACCAP dokumentaciju – objašnjava nam Josip Čefko.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

- Ne manje važno, u svoje poslovanje uveli smo aplikaciju za otkup i preuzimanje mlijeka. Kako radimo s preko 180 kooperanata, aplikacija nam je omogućila veliku uštedu vremena u poslovanju, jer vozači koji obilaze kooperante odmah po preuzimanju u aplikaciju unose otkupnu cijenu mlijeka, količine i kvalitetu mlijeka pa se svi podaci automatski obrađuju i izračunavaju, što je znatno doprinijelo u učinkovitosti svakodnevnog poslovanja. Osim toga investicija nam je omogućila da zaposlimo pet novih djelatnika, tako da naša mini mljekara danas zapošljava oko 160 ljudi – ističe Čefko.

Sadržaj omogućilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije