Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gutaju prašinu

Novska bez asfalta – lokali gube goste i sele iz Zagrebačke

\'OLYMPUS DIGITAL CAMERA\'
Željko Gašparović/VLM
02.09.2011.
u 16:03

Prljavština se izvana uvukla u lokal sve do zadnje pore, kaže vlasnik picerije D. Kovaček

Zbog nezavršenih radova uzduž Zagrebačke ulice u Novskoj, građani i obrtnici već cijelo ljeto "gutaju prašinu". Naime, još prije nekoliko mjeseci započelo je proširenje i rekonstrukcija ceste, kao uvjet gradnje novog autobusnog stajališta. Grad Novska i Hrvatske ceste kao glavni investitori ugovor su tada sklopile sa sisačkom tvrtkom TVIM.

Otišli u stečaj

No, prije završetka ugovorenih poslova firma je otišla u stečaj te, pokupivši svu mehanizaciju, napustila gradilište i iza sebe ostavila neasfaltiranu ulicu. Stanje se drastično odrazilo na poslovanje lokala. Željko Pugelnik, predsjednik Udruženja obrtnika, ističe kako su zbog prašine i nemogućnosti prilaza štete pretrpjeli - svi. Jedna radnja je čak i zatvorena. Zdenka Radić, vlasnica radnje za prodaju tepiha zbog svega mora preseliti na drugu lokaciju. Vlasnik picerije Darko Kovaček posebno je frustriran.

– Prašina se uvukla u lokal do zadnje pore zbog čega sam izgubio sve goste! - kaže Kovaček.

Uskoro novi izvođač?

Kako bi barem malo olakšali disanje u tom dijelu ulice, novljanski vatrogasci više puta dnevno polijevaju vodom neasfaltiranu ulicu. Gradonačelnik Antun Vidaković dobio je od predstavnika Hrvatskih cesta Željka Majstorovića najavu skorog dolaska novog izvođača, koji će završiti ugovorene poslove. Zbog štete nanesene obrtnicima oštro je reagirao i HSLS u Novskoj.

– Tražimo odgovornost za neuređivanje ulice, ali i nadoknadu štete vlasnicima, kazao je predsjednik Vlado Klasan. Liberali smatraju kako je trebalo snažnije utjecati na završetak poslova, te da je riječ ne samo o neispunjenju obveza već i politizaciji.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
20:09 04.09.2011.

I , ne \"SELE IZ ...\" nego hrvatski \"... SELE SE IZ ....\" A glagol SELITI (prijelazni ... nekoga, nekamo ...) isto postoji: SELIM SANK iz jedne birtiju u drugu ...

DJ
djakputnik
09:56 05.09.2011.

ko sa vragom tikve sadi, o glavu mu se obiju. To znaju već mnogi načelnici, gradonačelnici i pročelnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije