Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv terorizma

Novih 13 tisuća američkih vojnika u Afganistanu?

obama
AFP
13.10.2009.
u 09:42

Američki predsjednik Barack Obama navodno je odobrio slanje dodatnog osoblja koje bi u Afganistan trebalo otići kao potpora vojnom kontingentu

SAD će u Afganistan osim u ožujku najavljenih 21.000, poslati dodatnih 13.000 ljudi, piše AFP. Isti izvor navodi da je američki predsjednik Barack Obama odobrio slanje dodatnog osoblja koje bi u Afganistan trebalo otići kao potpora vojnom kontingentu, a radi se o inženjerima, medicinskom osoblju, obavještajcima i pripadnicima vojne policije. 

Službenih potvrda ovih podataka zasad nema niti iz Pentagona, niti iz Bijele kuće, a zasad se u javnosti govori isključivo o povećanju borbenih postrojbi.

 

Prema pisanju AFP-a broj američkih vojnika u Afganistanu do kraja godine mogao bi se popeti na 68 tisuća što je gotovo dvostruko više nego ih je tamo bilo nakon odlaska Georgea W. Busha s mjesta predsjednika SAD-a. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 16

LU
lukarak
10:30 13.10.2009.

Pa naravno da je. Nazalost, s nekima se ne moze razgovarati nego preko nisana.

SK
slučajni komentator
12:10 13.10.2009.

Pogledajte dokumentarac \"Obama deception\" na jubitou pa će vam se složit puzlice u vašim ispra(z)nim glavicama.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
10:26 13.10.2009.

Zato je i dobio Nobelovu nagradu za mir ;))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije