Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKIVALI SU SVE S NOVIM ZAKONOM

Nove plaće državnim i javnim službenicima tek u srpnju 2024.? 'Ova odluka donekle iznenađuje'

05.09.2023.
u 21:00

Većih otpora moglo bi biti i oko novog ocjenjivanja službenika, posebno u javnim službama

Ključne riječi

Komentara 11

EJ
ejStef
07:25 06.09.2023.

I sada postoji ocjenjivanje, ali to nema smisla, budući da svi dobiju iste ocjene - da se slučajno netko nekome ne zamjeri... Rezultati rada, koji uključuju i kvalitetu obavljenog posla, su jedino što je relevantno. Nekada je kriterije teško odrediti, no bitno je da su u ocjenjivanje što manje uključeni ljudi... Sve u svemu, da bi javni sektor bio efikasan, treba puno manje ljudi koji će biti bolje plaćeni i koji će odgovarati za to što rade. Danas, kada nema nikakve odgovornosti i kada su prava i primanja potpuno neovisna o radu i rezultatu imamo to što imamo - puno ljudi, kaos, neefikasnost, korupciju i sl... A ako to neće funkcionirati, onda što se može podijeliti vaučere, koncesije, uvesti konkurenciju i sl. Nešto kao u nordijskim zemljama.

DU
Deleted user
23:11 05.09.2023.

jel se tu radi o onim koji su 4 mjeseca strajkali za povisicu od 60 eura i za obecanje ludom radovanje. vlada nam je poprimila kvalitete anglosaksonske lukavosti.

TA
Talleyard
22:19 05.09.2023.

Polovicu državnih službenika koji ništa ne rade treba otpustiti, a ostalima uvesti norme rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije