Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPLJAČKAO STOTINE LJUDI

Njemačka proganja serijskog prevaranta, koristi krivotvorenu hrvatsku putovnicu

Annegret Hilse/REUTERS/PIXSELL/www.polizei.mvnet.de
10.11.2020.
u 16:39

Zajedno s već identificiranim počiniteljem, traženi muškarac osnovao je tvrtku “Benmar Tech GmbH” i ponudio tehničku opremu na prodaju, ali nakon uplate naručiteljima nikada nije dostavljeno naručeno

Njemačka policija traga za muškarcem koji koristi krivotvorenu hrvatsku putovnicu, a kojeg se zajedno s još jednim muškarcem tereti za veliku prevaru počinjenu krajem prošle godine u Schwerinu i u okrugu Ludwigslust-Parchim. Dvojac je, naime, izveo najmanje 250 prijevara i tako žrtve oštetio za oko 75 tisuća eura.

Zajedno s već identificiranim počiniteljem, traženi muškarac osnovao je tvrtku “Benmar Tech GmbH” i ponudio tehničku opremu na prodaju na Internetu na aukcijskoj platformi eBay putem računa “bemartech”. Nakon uplate kupoprodajne cijene naručiteljima nikada nije dostavljeno naručeno, javlja Fenix.de.

Tvrtka je nudila Samsung pametne telefone, robot usisavače raznih proizvođača, elektronički dodaci poput memorijskih kartica i još mnogo toga. Bankovni računi otvarani su s krivotvorenim putovnicama i, između ostalog, novcem od prijevara, a u nekim slučajevima se kupovalo i zlato. U vezi s isporukom zlata, jedan od dvojice prevaranata, 35-godišnjak iz Hamburga, privremeno je uhićen u siječnju 2020.

Sudskim nalogom, drugog još nepoznatog počinitelja policija traži uz pomoć fotografije. Fotografija je iz krivotvorene hrvatske putovnice s kojom se tražena osoba prošle godine identificirala u financijskoj instituciji Schwerin.

Komentara 1

IB
istinaaa___boliii
08:05 11.11.2020.

Hrvatska je postala kriminalna oaza. Svi bjelosvjetski kriminalci imaju hrvatske dokumente.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije