Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak pregovora

Ni Vlada nije uspjela pomiriti poslodavce i pirotehničare

pirotehničari štrajk
Patrik Macek/PIXSELL
04.07.2013.
u 22:39

"Tijekom večerašnjih razgovora iznesen je novi prijedlog poboljšanja materijalnog statusa pirotehničara u vidu povećanja osnovne plaće i plaće za vrijeme kada pirotehničari ne rade", izvijestili su iz Ministarstva.

Na večerašnjem sastanku sindikata pirotehničara i predstavnika poslodavaca u kojem je posredovala Vlada nije postignut dogovor o poboljšanju materijalnog stanja radnika te se pregovori nastavljaju u petak ujutro.

\"Tijekom večerašnjih razgovora iznesen je novi prijedlog poboljšanja materijalnog statusa pirotehničara u vidu povećanja osnovne plaće i plaće za vrijeme kada pirotehničari ne rade. Prije nastavka pregovora, o prijedlogu će zauzeti stav zainteresirane strane, Hrvatska udruga poslodavca i sindikati pirotehničara\", izvijestili su iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Ističu da se predstavnici svih triju strana slažu da je \"potrebno donijeti novi Kolektivni ugovor kojim će se regulirati cijena rada pirotehničara u Hrvatskoj, spriječiti nelojalna konkurencija i daljnje srozavanje standarda pirotehničara\". U pregovorima između pirotehničara i poslodavaca posreduju ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ravnateljica Ureda Vlade za razminiranje Dijana Pleština i ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec.

Pirotehničari već više od tjedan dana prosvjeduju na zagrebačkom Trgu Franje Tuđmana gdje su se smjestili u četrdesetak šatora i traže poboljšanje svojeg materijalnog statusa. 

>>U maskirnim odijelima okupirali Trg F. Tuđmana: Ne odustajemo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije